Estem en época de "potages" ... aquests remenats de verduretes calentones que entren tant be quan comença el fred.. Aquest plat d'avui ve a ser una cosa així, o be un wok empeltat d'escudella barrejada. Proveu-lo que està molt bo i en un pim-pam està fet.
Em emprat col xinesa, per que ens sembla que te un sabor especial i és molt tendre per fer només saltejada al wok, però podeu emprar la nostra clàssica col d'olla o qualsevol altre que us vingui millor.
Ingredients:
- Col xinesa. (n'hem emprat la tercera part d'una peça).
- Un pot de cigrons. (Si en feu de cuits a casa molt millor, però com que aquí es tractade fer una recepta ràpida, amb els de pot de vidre ja farem).
- Mitja botifarra negra.
- Dos dents d'all.
- Una nou de gingebre
- Una cullerada sopera rasa de comí en pols.
- Sal i pebre.
- Oli d'oliva.
Procediment.
- En una paella fonda, o millor un wok sofregim l'all i el gingebre ratllats en un parell o tres cullerades d'oli.
- Tallem la col en juliana i la fem sofregir uns minuts.
- Afegim una cullerada de comí (no escatimem que aquí som molt garrepes amb les especies).
- Incorporem els cigrons i seguim remenant uns minut.
- Si veiem que tot plegat se'ns asseca massa podem remullar-ho amb un raig de caldo de pollastre.
- Per fi salpebrem i incorporem la botifarra a rodanxes i la remenem una estona per que es vagi desfent.
- Procurem reservar unes rodanxes de botifarra i en emplatar les posem de decoració.
I apa, un parell de llesques de pa de pagès, cullera de fusta, un gotet de vi, carretera i manta....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada