Avui a laFábricaDeCemento hem fet un plat d'origen hindú:. el pollastre "tikka massala", que és molt popular al Regne Unit i que sembla ser originari de la Índia britànica a l'època colonial. Diuen que el seu invent va ser un intent d'adaptar el menjar propi del continent asiàtic al paladar dels colons britànics. En tot cas van aconseguir una excel·lent combinació de gustos.
Ingredients:
- Tres pits de pollastre
Per a marinar-lo:
- Dos iogurts.
- 1dau de gingebre.
- 2 dents d'all.
- Una culleradeta de cúrcuma, una de comí i mitja de caiena o pebre vermell.
- Sal i pebre.
Per a la salsa:
- 500 grms de tomàquets pelats i triturats.
- 2 cebes mitjanes.
- Dos dents d'all.
- Un dau de gingebre.
- Una cullerada sopera de sucre morè.
- Una culleradeta de garam-massaña, una de coriandre i una de cúrcuma.
- 200 gr. de llet evaporada.
- Un parell de fulles de llorer.
- Sal..
Procediment:
- Tallem el pit de pollastre com per a fer-ne "nuggets" encara que en algunes receptes deixen les peces senceres o bé o fan amb altres talls de pollastre. A gust de cada qual.
- Mesclem els dos iogurts amb l'all i el gingebre ben ratllats, la cúrcuma , el comí i el pebre vermell.
- Salem i empebrem el pollastre i el barregem amb la marinada fins que tots els talls quedin ben xops.
- Tapem el recipient amb paper film i ho deixem marinar a la nevera tot el vespre.
- Al dia següent. Escalfem el forn. Escampem el pollastre marinat en una safata i el posem a coure uns 15 minuts a uns 180º, donant-li la volta de tant en tant. Procurem no passar-nos dels 15 minuts per que després el pollastre seguirà coent amb la salsa i ens podria quedar massa eixut, sobretot si ho fem amb pit.
- Per altra banda, en una paella fonda posarem a sofregir les cebes a les que incorporarem al cap d'una estona l'all i el gingebre. Ho fem coure a foc baix.
- Incorporarem la fulla de llorer, la cúrcuma, el comí, el coriandre i la cullerada de sucre morè.
- Rectifiquem de sal.
- Ho deixarem coure a foc lent fins que redueixi una mica l'aigua que ens haurà fet el tomàquet.
- Afegim la crema de llet i ho fem coure tres o quatre minuts més.
- Per fi és l'hora d'incorporar el pollastre a la festa, així com la resta de líquid que ens hagi quedat en el recipient d'haver-lo marinat. Li donarem unes quantes voltes, sense passar dels cinc minuts, però per que no s'assequi massa.
El resultat és un pollastre tendre, gustós i flairós, que nosaltres hem acompanyat amb una mica d'arròs basmati cuit en caldo de verdures, que amb l'abundant salseta del tikka massala ha quedat ben bo.
En un altre ocasió varem fer una variant vegana del plat: "Tofu tikka massala" que també va quedar molt bona. En aquest cas el proceciment va ser el mateix però canviant el pollastre per mig kilo de tofu (nosaltres el vàrem emprar fumat), i, en lloc de crema de llet de vaca en varem emprar una de llet de cibada i arròs.
Quina bona pinta Amadeu! Ha d'estar de vici! Un petó i bon Nadal!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Bon Nadal Pilar!!!
Elimina