Què cal menjar per suportar el mil·lenni?.
Avui: Carbassons farcits de mató.
LaFábricaDeCemento es congratula de presentar avui una
nova recepta de cuina de casa nostra. Una bona manera de fer un àpat vegetarià
i complert i amb una quantitat de calories bastant controladeta...
El
carbassó cucurbitàcia habitual de les nostres truites i samfaines el maridem
aquí amb un formatge fresc ben típic de les nostres terres, el mató. Formatge
fresc, aquest, de sabor suau com la majoria de formatges frescos, però amb la
seva textura característica una mica granulosa,i que empata bé amb el, també
suau, gust del carbassó. Aquí animarem la parella, (tot s’ha de dir, una mica
insípida), amb un toc de mantega, herbes fresques i fruita seca.
Anem-hi
dons:
Material i mètodes:
·
3 o 4 carbassons
grossets
·
1 ceba mitjana
·
2 dents d’all
·
1 ramet d’herbes
fresques ( julivert, alfàbrega, porradell, orenga...)
·
250 g. de mató (Es
pot substituir per qualsevol altre formatge fresc, però es perd la textura pròpia
del mató que és la gracia del plat).
·
Un grapat de
fruita seca (en el nostre cas hem emprat nous, però també queden bons amb
ametlles o avellanes)
·
Pa ratllat per a
gratinar (es pot substituir per formatge ratllat, parmesà o emental, per
posar un exemple, i clar, queda més bo, però.... i les calories?.. reflexionem-hi...
· 30 grams de mantega i un rajolí d'oli d'oliva.
· 30 grams de mantega i un rajolí d'oli d'oliva.
Preparació:
·
Partim els
carbassons per la meitat longitudinalment i els buidem de la seva polpa amb una
cullereta. De la pell en farem una barqueta que posteriorment tornarem a farcir
amb la polpa i la resta d’ingredients. Procurar deixar prou gruix de pell com
per que la “barqueta” no se’ns desfaci.
·
Després d’haver-les
salpebrat, posarem les barquetes a coure al forn prèviament precalentat a 200º durant 15 minuts en una safata untada amb oli.
·
Per un altre cantó
posarem una paella al foc amb 30 grams de mantega i un raig d’oli i courem la
ceba, prèviament ratllada fins que es torni transparent.
·
Un cop la ceba
estigui a punt afegirem l’all picat i al cap d’uns minuts la polpa dels
carbassons, que haurem picat ben menudeta, i que anirem coent fins que s’estovi.
·
És el moment d’afegir
les herbes picades i després d’unes remenades més, el mató que anirem mesclant amb
l’ajuda de l’espàtula amb la resta d’ingredients.
·
Un cop la mescla
es vagi fent homogènia serà el moment d’incorporar les nous, que prèviament
haurem picat. És interessant no picar excessivament la fruita seca que
incorporem per així donar-li més cruixent a la textura final del plat.
·
Rectificar de sal
i pebre i deixar apart.
·
Un cop haurem tret
les barquetes del forn, i després de deixar-les refredar una mica, les farcirem
amb la mescla dels demés ingredients. Hi escamparem una mica de pa ratllat per
sobre i ho tornarem a enfornar 10 minuts al grill. En cas d’emprar formatge en
lloc del pa ratllat, amb 5 minuts de grill n’hi haurà prou.
I
això és tot. Per la nostra part els hem emplatat acompanyats d’una mica de
tomàquet fresc i un bol d’arròs blanc cuit amb cúrcuma i aromatitzat amb les
mateixes herbes i una mica de salsa de soja. De postres, maduixes del temps,
que ara estan excelents.
Bon
profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada