dimecres, 19 de març del 2014

Verat escabetxat amb alls tendres i safranòries




          Avui, hem passat per la nova peixateria del barri, i aprofitant que ara el peix blau comença a estar en temporada alta, ens hem emportat un verat de bona mida. Hem demanat a la peixatera que ens el fes a rodanxes i hem tornat cap els nostres quarters amb la clara intenció d'escabetxar-lo tant sí com no....
          I, per aprofitar uns excel·lents alls tendres ecològics que feien torn al calaix de les verdures de la nevera, hem resolt apuntar-los a la gresca junt amb un parell de safranòries que s'avorrien allí al seu costat.
          Per incorporar un toc dolç a l'acidesa de l'escabetx hem incorporat al guisat un parell de cullerades de sucre morè.



Ingredients:

  • Un verat de bona mida
  • Un manat d'alls tendres
  • 2 safranòries.
  • Oli d'oliva.
  • 150 ml. de vinagre de vi negre.
  • 2 cullerades de sucre morè.
  • Sal i pebre.
  • Una cullerada de pebre vermell.
  • Farigola i llorer.

Procediment:

  • Salar, empebrar i enfarinar les rodanxes de verat i fregir-los en un bon raig d'oli d'oliva. Un parell de minuts per banda com a molt. Retirar i reservar.
  • Afegir una mica més d'oli i incorporar les verdures tallades a tires, una fulla de llorer i una branca de farigola. Deixar coure amb el foc ben baix durant uns cinc minuts.
  • Incorporar un parell de cullerades de sucre morè i deixar-ho caramel·litzar a foc ben baix durant uns 15 minuts.
  • Afegir el vinagre i la cullerada de pebre vermell dolç i seguir coent uns cinc minuts per que el vinagre perdi una mica la fortor.
  • Per fi incorporar les rodanxes de verat i fer-les coure un parell de minuts més.
  • Treure del foc, deixar refredar i guardar en un recipient hermètic vigilant que els talls de peix quedin ben coberts per l'escabetx.
  • Deixar reposar a la nevera un parell de dies i consumir.
          Nosaltres l'hem servit sobre un fons d'arròs blanc fet al vapor.
          Bon profit!!


3 comentaris:

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons