Us portem avui un mar i muntanya poc convencional. Hem maridat els popets del nostre Mediterrani amb la quinoa, llavor propia de la regió andina d'Amèrica,. La quinoa és el cereal o "pseudocereal" de moda en aquests dies, i ens ha semblat interessant incorporar-la al nostre receptari. I dic "pseudocereal" per que en realitat no és una graminea com aquells si no que pertany a la família de les amarantàcies. En sentit estricte es tracta d'una llavor com una nou però petiteta, tractant-se dons més aviat d'un fruit sec. Tot i això, tant per el seu alt contingut en midó com per les seves propietats organolèptiques es tracta i es comporta culinariament com un cereal. Així dons l'hem cuinat basicament com si es tractés d'un arròs.
Ingredients:
- 300 gr. de quinoa
- 600 ml de fumet de peix
- 250 gr. de popets o xipirons
- Una ceba tendre
- Una pastanaga
- 3 dents d'all
- julivert
- llimona
- Oli d'oliva
Procediment:
- Rentem abundantment la quinoa en aigua corrent per a eliminar-ne la saponina (tot i que la que podem trobar comercialitzada ja ve rentada).
- Trinxem l'all, la ceba i la pastanaga, amb l'ajut d'una picadora, si en disposem.
- Escalfem 3 cullerades d'oli d'oliva verge en una cassola i sofregim les verdures a foc lent fins que la ceba enrosseixi.
- Afegim els popets i els fregim fins que la carn sigui ben blanca.
- Cal ara afegir la quinoa al sofregit remenant-la una estona per a que es torri una mica.
- Incorporem el fumet de peix a la cassola i deixem que la quinoa bulli a foc baix durant un quinze minuts.
- Deixem reposar i la servim amanida amb un bon raig de suc de llimona i decorada amb el julivert finament picat.
La quinoa és la meva asignatura pendent!! però veient la teva hem venen ganes de provarla.
ResponEliminaQuina bona pinta!!
dona anímat que és fàcil de cuinar com si fos un arròs
EliminaA casa ens agrada molt, la quinoa!! Normalment, la barrejo amb verdures i en tinc també una versió a la italiana al blog. Però això de posar-hi popets m'ha agradat molt, queda apuntadíssim! Petons
ResponElimina