Avui, hem passat per la nova peixateria del barri, i aprofitant que ara el peix blau comença a estar en temporada alta, ens hem emportat un verat de bona mida. Hem demanat a la peixatera que ens el fes a rodanxes i hem tornat cap els nostres quarters amb la clara intenció d'escabetxar-lo tant sí com no....
I, per aprofitar uns excel·lents alls tendres ecològics que feien torn al calaix de les verdures de la nevera, hem resolt apuntar-los a la gresca junt amb un parell de safranòries que s'avorrien allí al seu costat.
Per incorporar un toc dolç a l'acidesa de l'escabetx hem incorporat al guisat un parell de cullerades de sucre morè.
Ingredients:
- Un verat de bona mida
- Un manat d'alls tendres
- 2 safranòries.
- Oli d'oliva.
- 150 ml. de vinagre de vi negre.
- 2 cullerades de sucre morè.
- Sal i pebre.
- Una cullerada de pebre vermell.
- Farigola i llorer.
Procediment:
- Salar, empebrar i enfarinar les rodanxes de verat i fregir-los en un bon raig d'oli d'oliva. Un parell de minuts per banda com a molt. Retirar i reservar.
- Afegir una mica més d'oli i incorporar les verdures tallades a tires, una fulla de llorer i una branca de farigola. Deixar coure amb el foc ben baix durant uns cinc minuts.
- Incorporar un parell de cullerades de sucre morè i deixar-ho caramel·litzar a foc ben baix durant uns 15 minuts.
- Afegir el vinagre i la cullerada de pebre vermell dolç i seguir coent uns cinc minuts per que el vinagre perdi una mica la fortor.
- Per fi incorporar les rodanxes de verat i fer-les coure un parell de minuts més.
- Treure del foc, deixar refredar i guardar en un recipient hermètic vigilant que els talls de peix quedin ben coberts per l'escabetx.
- Deixar reposar a la nevera un parell de dies i consumir.
Nosaltres l'hem servit sobre un fons d'arròs blanc fet al vapor.
Bon profit!!
Un plat rodo!! que bo!!
ResponEliminaGràcies Chus!
EliminaM 'apunto això del sucre morè, Amadeu! Que fer verat escabetxat a casa ens encanta. Petons!
ResponElimina