Avui LaFàbrica us porta una recepta vegetariana, controlada en calories i baixeta en colesterol. És a demés rica en fibres i en proteïnes vegetals que ens aporten les llegums, tant el pèsol com la soja del tofu. Un plat que, acompanyat amb un parell de llesques de pa d'arròs inflat, com hem fet nosaltres, ens forneix un àpat complert i equilibrat.
Ingredients:
- Una peça de tofu de 250g.
- 1/5 kilo de pèsols bullits (si poden ser frescos millor).
- Un parell de pastanagues grosses.
- Un troç de gingebre de la mida d'una nou.
- Una ceba tendra.
- 4 cullerades d'oli d'oliva.
- 1/2 got d'aigua.
- 2 cullerades de tamari o salsa de soja.
- 2 cullerades de mirin (si no en disposeu podeu substituir-lo per xerès o vinagre de vi blanc.
- Un raig d'oli de sèsam.
- Llavors de sésam per decorar.
- Dos cullerades de sucre morè.
- Sal (Si no sou hipertensos), sense també queda bo dons té un punt dolcet i picant.
Procediment:
Escalfem l'oli d'oliva en el wok fins que comenci a fumejar
Retirem i reservem el tofu i quan l'oli torni a fumejar hi sofregim el gingebre que haurem
Un cop el gingebre s'hagi enrossit una mica hi afegim la
ceba i la pastanaga també tallades a rodanxes molt fines.
ceba i la pastanaga també tallades a rodanxes molt fines.
Ho remenem una mica i incorporem dos cullerades
de sucre moré. Seguim remenant-ho a foc viu una estona per tal de
Tot seguit afegim els pèsols que ja tindrem prèviament bullit
i tornem a reincorporar els daus de tofu.
Dissolem les dos cullerades de salsa de soja i de mirin en mig got d'aigua
Seguim remenant una estona fins que el suc es redueixi una mica.
Traiem del foc i afegim un rajolí d'oli de sèsam.
I això és tot. Nosaltres ho hem acompanyat d'un parell de llesques de pa d'arròs inflat i una cerveseta de pura malta, que ens han aportat els cereals complementaris.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada