Avui us portem el nostre segon contacte amb l'interessant món de las quiches. Aquesta vegada amb blat de moro, bakon, tomàquet i romaní. Una plat una mica passadet de voltes en quant a greixos i calories, però deliciós. I què caram, un dia és un dia!... (Adminístrese con prudencia en pacientes con niveles altos de colesterol y triglicèridos. Este producto propende a una digestión lenta y plácida....)
Ingredients:
- Una làmina de pasta brisa.
- 3 ous.
- 200 gr de crema de llet.
- 150 gr. de bakon.
- 300 gr. de blat de moro
- Una quants tomàquets xerry.
- Romaní fresc picat.
- 60 gr. de formatge cheddar o emmenthal ratllat.
- Sa, pebre, nou moscada.
- Mantega.
Procediment.
- Untem un motllo adequat amb mantega, i el folrem amb la pasta brisa. (tot i que encara no tenim un amb farbalans no descartem que Papà Noël s'apiadi de nosaltres i ens en deixi un al mitjó de la llar de foc)...
- Posem a coure la pasta al forn reescalfat a 180º durant 20 minuts i coberta de cigrons crus (aquesta vegada sí), per que la massa no s'abombi per el centre.
- En una paella amb una mica de mantega fregim el bakon fins que comenci a estar torradet i afegim el blat de moro per sofregir-lo amb el bakon. Ho reservem.
- Batem els ous amb la crema de llet, un punt de sal, de pebre i nou moscada.
- Incorporem a la mescla el bakon i el blat de moro i el formatge ratllat.
- Traiem la tartaleta del forn i la omplim amb la mescla.
- Decorem amb els tomàquets xerry i la meitat del romaní picat.
- Coure al forn a la mateixa temperatura durant 25-30 minuts.
- Deixar refredar, desemmotllar i cobrir amb la resta del romaní fresc.
I, ja ho tenim.
Bon profit i bones festes!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada