La Fàbrica de Ciment torna a estar en plena producció i us porta per aquests darrers dies d'agost una recepta amb les hortalisses de la temporada. Una manera, a demés, de fer una mena d'arrebossat sense gens ni mica d'oli, lleuger, cruixent i apetitós.
Materials
- Una albergínia de bona mida
- Un parell de carabassons
- Un parell d'ous batuts
- Farina blanca
- Farina de galeta o "panko" (si en disposeu)
- Comí en pols
Per a la salsa:
- 200 g. de formatge fresc tipus Quark
- Una culleradeta de curry
- Una culleradeta de caiena en pols. (En el nostre cas hem emprat una mescla "chili-lemon" en pols.
Procediment
- Rentem les hortalisses, les tallem en tires d'uns quatre dits i les salem
- En una bossa de plàstic posem un parell o tres de cullerades soperes de farina i una culleradeta de comí.
- Col·loquem els talls de les hortalisses dins de la bossa. La tanquem i ho remenem be fins que tots els talls quedin arrebossats amb la farina blanca.
- Seguidament, les passem per ou batut, les arrebossem amb la farina de galeta i les anem col·locant en una safata de forn coberta amb paper de coure al ídem. Nosaltres hem fet servir "panko" el pa ratllat japonès que queda molt més cruixent que la nostra tradicional farina de galeta.
- Preescalfem el forn i ho posem a coure a uns 180º durant mitja hora, o fins que veiem que s'han enrossit.
- El·laborem la salsa mesclant el quark amb una culleradeta de curry i una de pols de chile o de caiena, per donarli el puntet canalla...
- Ho servim acompanyat amb un potet de salsa per a cada comensal, per que pugui anar sucant i menjant.
I això és tot. Bon profit i fins a la propera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada