"Què cal menjar per suportar el mil·lenni" te el gust i les ganes de portar-vos avui la versió catalanitzada d'una recepta d'aire pseudoindostanès, en la que hem reconvertit alguns ingredients típics de la cuina hindú, com la mantega clarificada o gee, i el paneer, el formatge blanc habitual d'aquelles terres, per la nostra mantega de tota la vida i el, encara més nostrat, mató de Montserrat.
Atreviu-vos a fer-la per que és molt fàcil i resulta un primer plat boníssim.
Ingredients:
- 1/2 o 3/4 de kilo de patates.
- Una cullerada sopera de mantega.
- 250 gr. de mató de Montserrat.
- Una llauna de 250 gr. de llet de coco.
- Una cullerada de postre de curri
- Una culleradeta de cafè de caiena o bitxo molts.
- Dos o tres cardamoms.
- Coriandre fresc o julivert.
- Sal i pebre.
Procediment:
- Pelar les patates, tallar-les a daus i bullir-les en abundant aigua salada, procurant que no quedin massa desfetes, dons després han de tornar a coure amb la salsa.
- En un wok o paella alta desfer la cullerada de mantega, daurar-hi una mica el cardamom i afegir-hi el mató desfent-lo amb la forquilla per que es vagi coent uniformement amb la mantega.
- Incorporar la llet de coco, el curri, la caiena, sal i pebre i remenar-ho amb una cullera de fusta. Coure la mescla a foc lent uns cinc minuts, i passat aquest temps afegir-hi les patates que tindrem prèviament cuites i escorregudes. Opcionalment podem avocar les patates en una font pyrex, incorporar la salsa i gratinar-ho al forn uns minuts.
- Servirem al plat decorant les patates amb el coriandre o el julivert picat.
Bon profit i cap a taula!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada