Avui: CROQUETONS DE PATATA
LaFábricaDeCemento te el gust de portar-vos avui unes croquetes de patata ideals tant per menjar calentes com per dur a la carmanyola.
La base del croquetó és fonamentalment la patata, però el farcit pot ser al nostre gust. Recordem, per exemple les clàssiques boles de patata alemanyes farcides de carn. En el nostre cas en farem uns farcits d'espinacs a la catalana i uns altres de salmó fresc.
PROCEDIMENT:
Ingredients per a la base:
- 1 kg de patata quenebec, o la que disposeu.
- 250 grams de formatge Quark.
- 2 rovells d'ou.
- Sal pebre i nou muscada.
Separarem el puré en dos bols als que afegirem cadascún dels farciments.
Ingredients per als farciments:
D'espinacs:
- 250 gr. d'espinacs que haurem cuit al vapor.
- Un grapat de panses i pinyons.
En una paella amb una mica d'oli saltejarem els espinacs als que incorporarem els pinyons i les panses fins que aquestes s'inflin una mica.
Incorporarem els espinacs al puré i ho barrejarem bé. Deixarem la mescla a la nevera un parell d'ores per que agafi consistència. Els hi donarem forma de croqueta clàssica i tornarem a deixar-ho a la nevera fins el moment de fregir.
De salmó:
- 250 grams de salmó fresc
- Una cullerada sopera d'anet picat, millor si és fresc.
En oli ben calent anirem fregint amb paciència les croquetes que haurem passat prèviament per farina blanca, ou (podem aprofitar les dues clares que ens han sobrat afegides a un tercer ou) i farina de galeta. Personalment recomano sempre la farina de galeta japonesa, el "panko" que queda molt més cruixent que la que solem emprar nosaltres.
I això és tot. És una mica entretingut però queden molt apetitoses. Bon profit!
Nosaltres hem acompanyat els croquetons amb un amanit de creixems, tomàquet, llimona i una vinagreta amb llavors de mostassa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada