Què cal menjar per suportar el mil·lenni?.
Avui: Els ous amb beixamel de la Dol.

“Los huevos valen para hacer una tortilla, los huevos
tienen personalidad.
Los huevos hacen verdaderas maravillas y a mí me valen para hacer un cha cha
cha...”
Georgie Dann, filósofo y poeta urbano...
LaFábricaDeCemento es congratula en presentar avui una recepta
de cuina que una molt bona amiga, la Dolors Costa, ens ha obsequiat en
repetides ocasions quan hem estat a casa seva a Perelada, abusant de la seva
amabilitat infinita. La recepta, és
habitual a la seva cuina i família, des de fa tres generacions. Va ser
inventada per la Pilar Johera Verdú, avia de la Dolors i que havia sigut
majordoma del Castell cap allà els anys 30 del passat segle. Tot i ser els
Senyors del castell, gent benestant i adinerada, sembla ser que eren de gustos
gastronòmics senzills. La Pilar va empescar-se dons receptes saboroses i no
massa complexes que feien llepar-se els dits al seus amos. És justament, dons,
una d’aquestes receptes la que avui presentem. Son uns simples ous, però si els
proveu de fer veureu que queden boníssims. A demés podreu gaudir-los per
suportar el mil·lenni amb la convicció de que son una menja que fou servida freqüentment
en taules aristocràtiques...
La Dolors, que és tant excel·lent persona com cuinera,
té un repertori extens de bonísimes receptes, tant pròpies, com heretades de la
seva avia. Les seves faves a la catalana, o els seus calamars farcits, a tall d’exemple,
no tenen preu. Si ella ens ho permet anirem pujant-ne alguna més per poder-ne
gaudir tots plegats...Així
dons, sense més premonicions, passin i vegin quins ous..
Material per a dos comensals:
- 4 ous
- 4 llesques fines de pa
- una llauneta de paté de porc
- pernil dolç o salat per a la decoració
- farina, mantega, llet i nou moscada per a la beixamel
- sal i pebre
Preparació:
- Amb la mantega, la
farina i la llet feu una beixamel tal i com tingueu costum de fer-la.
- A la recepta
original s’aconsella fregir el pa en oli d’oliva. En el nostre cas, sempre
preocupats per el balanç energètic dels plats (ves a saber per què...)
simplement torrarem el pa i així ens queda la recepta, no tant saborosa però sí
una mica més lleugera.
- Untarem les
llesques de pa amb el paté
- En un pot amb
aigua bullent anirem escalfant els ous un per un i els dipositarem sobre les
llesques amb precaució de no trencar-ne els rovells.
- Salpebrém.
- Emplatarem les
llesques amb els ous i els cobrirem generosament amb la beixamel
- Decorarem els ous
amb la juliana de pernil.
I aixó és tot.
Bon profit i a taula que es refreden!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada