diumenge, 21 d’octubre de 2018

Arròs vegà de rovellons.




Estem en plena temporada boletaire i aquesta, a diferència de la de l'any passat, sembla que serà molt bona. A mi m'agraden els bolets en general però especialment els rovellons. A la planxa, amb una mica d'all i julivert estan de luxe, però a mi sempre m'agrada experimentar amb el producte i penso que el rovelló te un gust característic que dona peu a tractar-lo d'altres maneres. Fa unes temporades en vaig fer un "Paté de rovellons amb tofu" que va quedar molt bo, i en un altre ocasió en una "Cassola de tardor amb calamarsets rovellons, llagostins i carbassa". Ambdós els podeu trobar en aquest mateix blog. I aquest any m'ha donat per fer-ne un arròs que també ha quedat força potable. De fet he emprat els bolets de tres maneres diferents. En primer lloc a la picada per potenciar el gust i la textura de l'arròs, després en el sofregit i en tercer lloc incorporant-ne al final uns de cuits a la planxa per tindre un contrast de textures entre aquests i els altres. És un plat totalment vegà, però els carnívors irredents, si voleu podeu afegir-hi una mica de conill, que lliga molt bé amb el plat.

Ingredients per a quatre:

  • 750gr. de rovellons.
  • Quatre tasses de cafè d'arròs del Delta.
  • Vuit tasses de cafè de brou de verdures
  • 250gr. de tomàquet triturat.
  • Una cabessa d'alls
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Un grapat de julivert
  • Un parell de branquillons de romaní
  • Uns brins de safrà
  • Una dotzena de cullerades d'oli d'oliva verge.
  • Sal i pebre al gust
Procediment.
  • Fer una picada amb les ametlles, la meitat de l'all, el grapat de julivert (deixar unes fulles per decorar), i els dos o tres rovellons més lletjos que tingueu.
  • Escalfar la cassola amb mitja dotzena de cullerades d'oli. Un cop calent, afegir-hi la picada i remenar-la un parell de minuts procurant que no arribi a torrar-se. Afegir l'arròs i enrossir-lo fins a quedar transparent. Treure de la cassola i reservar.
  • Salpebrar els rovellons. Reservar-ne un parell per comensal i la resta tallar-los a làmines d'un centímetre. Tornar a escalfar la paella amb la resta d'oli i fregir-hi una estona els bolets que hem laminat. Un cop estiguin brillants, afegir el tomàquet triturat i una branca de romaní i deixar-ho coure a foc baix fins que el sofregit estigui fet.
  • Afegir l'arròs al sofregit i remenar-ho uns minuts.
  • Incorporar el brou que prèviament haurem escalfat, salar-lo i deixar-lo coure uns 18 minuts a foc baix i amb la cassola destapada. Passats els divuit minuts, treure del foc, tapar-lo amb un drap blanc sota la tapadora i deixar-lo reposar uns cinc minuts.
  • Aprofitarem aquests minuts per passar els rovellons sencers per la planxa amb una mica d'oli verge.
  • Servir l'arròs acompanyat dels bolets a la planxa i decorar-ho amb una mica de julivert i de romaní.
Bon profit!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons