A casa som fans del peu de porc i ens agrada de tota manera: guisat, a la brasa, amb bolets... Però fets d'aquesta manera no els havíem provat mai.
És un arròs de diumenge bo i fàcil de fer.
Ingredients: per a 4 persones:
- 4 peus de porc bullits
- Una tassa d'arròs per persona
- 8 tasses de caldo de verdura o de pollastre
- Un pebrot vermell
- Un pebrot verd
- 6-8 dents d'all
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- Dos cullerades de tomàquet concentrat
- Una cullerada de sucre morè
- Una branca de romaní fresc
- Sal al gust
Procediment:
- Escalfem l'oli a la cassola on farem l'arròs i hi daurem uns minuts els peus de porc. Els reservem
- En el mateix oli posem a daurar els pebrots tallats a daus. Primer a foc viu una estona. Després abaixem el foc i incorporem l'all laminat, la branca de romaní i el sucre morè.
- Ho deixem enrossir i caramel·litzar a foc ben baix. Com més estona hi perdem millor serà el resultat.
- Afegim el puré de tomàquet i seguim sofregint una estona més
- Toca ara incorporar l'arròs per a enrossir-lo una mica abans de posar-hi el brou.
- Afegim els peus de porc i el brou, que ja haurem escalfat apart.
- Deixem coure 18-20 minuts amb el foc ben baix i la cassola tapada.
- Traiem del foc i deixem reposar uns 5-10 minuts tapat amb un drap blanc sota la tapadora, per que absorbeixi l'excés d'humitat.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada