diumenge, 3 de març del 2019

Galetes salades de farina de coco i formatge




Seguim amb les receptes baixes en carbohidrats per a substituir el pa blanc. Avui unes galetes molt senzilles de fer, el·laborades amb farina de coco, que te la mitat de carbohidrats que la farina de blat convencional, i amb formatge ratllat. Podeu triar un cheddar, un emmenthal o bé, com hem fet nosaltres un semicurat de cabra. També al vostre gust podeu afegir a la massa les espècies o les llavors que us vinguin de gust.
En quant a la llet que porta la mescla podeu emprar-la simplement de vaca o bé una de vegetal. En aquest cas us aconsello la de coco.

Ingredients:

  • 1/2 tassa de farina de coco
  • 1 tassa de formatge ratllat
  • 50 gr. de mantega
  • Un ou
  • 12 cullerades de llet vegetal.
  • Sal al gust
Procediment:
  • És aconsellable treballar amb la mantega a temperatura ambient, doncs us serà molt més fàcil de treballar.
  • Batre l'ou i anar-hi afegint la mantega de mica en mica fins que lligui tot plegat en una crema lleugera.
  • Salar.
  • Afegir la farina de coco i les llavors i els condiments que hi volgueu afegir i mesclar-ho bé fins que quedi una pasta homogènia.
  • Anar-hi mesclant el formatge de pessic en pessic per que es vagi integrant.
  • Començar a treballar la massa amb la mà anant-hi afegint cullerades de llet fins que es torni suau i no s'esmicoli. Ens ha d'acabar quedant una bola que se'ns desprendrà del bol.
  • Llavors l'estendrem sobre un paper de forn. La taparem amb un altre i, amb el corró, l'anirem aplanant. Ha de quedar una làmina de dos o tres mil·límetres. Tingueu paciència perquè la massa tendeix a esmicolar-se una mica
  • Escalfar el forn a 140º i enfornar durant 15 minuts tapada amb el paper de forn i amb algun pes a sobre, com una safata, per aconseguir que les galetes ens surtin planes.
  • Treure del forn, tallar la làmina en les peces de la mida que volem per a les galetes i tornar-ho a enfornar 15 minuts més, amb el pes a sobre tal com hem fet la vegada anterior.
  • Passat el quart d'hora. Aixecar la safata més amunt, apagar el forn general, engegar el grill i deixar-les daurar uns cinc minuts per cada banda, o fins quant veieu que les vores estan torradetes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons