El Tzatziki és una elaboració a base de cogombre i iogurt, present a la gastronomia de molts paisos del Mediterrani oriental. A Grècia i Turquia se sol fer per acompanyar plats de carns com el corder i, també, com a part dels metze (entremesos). És un plat refrescant que a casa agrada molt i que fem tot sovint els mesos de la calor que és quan els cogombres estan en el seu millor moment. Com que també, però, ens agraden molt els carbassons, se'm va ocórrer de fer-lo amb aquesta hortalissa en lloc del cogombre. El procediment per elaborar el plat és el mateix i el resultat és sorprenentment bo.
Materials per a quatre:
- Tres carbassons petits ben tendres
- Dos iogurts grecs individuals
- Una dent d'all
- Un grapat de menta fresca i d'anet
- Un raig d'oli d'oliva verge
- Sal al gust
Procediment:
- Rentar els carbassons, ratllar-los amb l'ajut d'un ratllador de forat petit. Afegir mitja culldta. de sal, remenar i deixar-los una mitja hora en un colador per a que vagin perdent líquid. Convé, de tant en tant, aixafar-los amb la ma per forçar-los a perdre aigua.
- En una processadora d'aliments posar els dos iogurts, les herbes picades i l'all tallat a bocins ben petits i picar-ho una estona. (Recordeu-vos d'eliminar l'embrió de l'all i així no us repetirà).
- Mesclar el carbassó ben escorregut amb els iogurts i deixar-ho tot plegat a la nevera fins al moment de menjar.
- Consumir-ho ben fresc regat amb un bon raig d'oli d'oliva i decorat amb unes fulles de menta fresca.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada