La poma Granny Smith és una varietat de poma que es va crear artificialment a Australia a mitjans del segle dinou, a partir de la hibridació entre les espècies Malus domestica i M. sylvestris. La "inventora" i que va crear-ne el primer empelt va ser una avia australiana, una tal María Ann Smith Sherwood, i de aquí li ve el nom a la poma de "Granny Smith" (Àvia Smith). Posteriorment el seu cultiu es va estendre per Europa i els Estats Units,
Son pomes verdes, sucoses, cruixents i àcides. Tot i que a mi no em sembla la millor varietat per menjar crua, el seu punt àcid la fa ideal per posar-la en amanides i altres preparacions. A demés te una característica que la fa ideal per a la cuina i la rebosteria i és que, degut a la seva alta acidesa no s'oxida amb tanta facilitat com les pomes d'altres varietats.
La crema que us presentem, totalment apta per a vegans i de molt fàcil confecció està feta amb aquestes pomes i aromatitzada amb llima, gingebre i coriandre. És una crema refrescant adequada per a un sopar d'estiu i pot reemplaçar sense vergonya a les més habituals cremes fredes d'hortalisses.
Ingredients per a quatre:
- Quatre pomes granny Smith
- Dos alvocats madurs
- Una llima
- Un parell de pessics de coriandre fresc picat.
- Mitja culldta. de gingebre en pols
- Sal al gust
Procediment:
- Ratllar la pell de la llima i reservar-la
- Pelar les pomes i els alvocats, tallar-los a daus.
- Posar-ho tot plegat a la processadora d'aliments junt amb el coriandre, el gingebre i un raig del suc de la llima, sense exagerar dons podria potenciar massa l'acidesa de la crema.
- Picar-ho fins a obtindre una massa cremosa. Si considereu que queda massa espès per al vostre gust podeu afegir una mica d'aigua amb prudència fins a aconseguir la consistència desitjada.
- Guardar a la nevera en un bol tapat amb paper film tocant la superfície de la crema per a evitar-ne l'oxidació.
- Servir ben freda en copes altes i decorada amb la pell de la llima ratllada.
Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada