Seguint amb la tònica de la darrera entrada, avui també emprarem un peix deshidratat per a la nostra recepta. En aquest cas serà un pernil el·laborat a partir de verat fresc seguint el procediment descrit en la entrada d'ahir. Farem un bon pa amb tomàquet i pernil, però jugant amb unes altres cartes...
Pot servir perfectament per a un primer plat d'un sopar d'estiu a la fresca.
Per al pa n'hem emprat un de crudivegà fet a base de carabassó, llinosa molta i aromatitzat amb llavors de sèsam crues. I ho rematarem tot plegat amb una mica de tomàquet raff, all adobat, romaní fresc i un bon raig d'oli d'oliva verge.
Per a fer el pa podeu consultar en aquest mateix blog l'entrada "Pans crudivegans" on en trobareu el procediment. El que estem emprant l'hem fet, tal com ja hem esmentat, amb carabassó, llinosa molta i sèsam cru per decorar-lo.
Imgredients per a quatre persones:
- Vuit llesques de pa de sèsam.
- Un parell verats, que haurem separat en supremes i deshidratat tal com s'ha explicat per tal de fer-ne els pernils.
- Un parell de tomàquets raff
- Un grapat d'alls confitats. Els podeu trobar en qualsevol parada de pesca salada i olives.
- Un ramet de romaní fresc.
- Un bon raig d'oli d'oliva verge.
Procediment:
- Posar un parell de llesques sobre el plat. Tallar el tomàquet a llesques de mig centímetre i distribuir-les sobre les llesques.
- Tallar els alls a làmines ben fines i escampar-les sobre el tomàquet.
- Amb l'ajut d'un ganivet ben afilat, talleu les supremes fent talls inclinats tal com es faria per tallar un salmó fumat. Procureu desprendre-les de la pell del verat. Eliminar qualsevol espina que hagués pogut quedar. Distribuir els filets sobre les llesques de tomàquet,
- Decorar amb una quantitat generosa, tant de romaní com d'oli.
Procureu fer-ho tot plegat i consumir-ho ràpid doncs el tomàquet pot anar estovant el pa i deixarà d'estar cruixent.
Bon profit!
Demà vaig a comprar verats!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria