Avui, Diada de Sant Jordi, un plat amb les hortalisses de temporada fetes a la graella i adobades amb un allioli de poma, de gust lleugerament picant, àcid i dolç a la vegada i acompanyades amb uns fideus de vidre fets a partir de mongeta mungo. Podeu trobar aquesta mena de fideus en qualsevol comerç de menjar oriental. Un plat lleuger per començar a posar-se en forma abans d'haver-se de barallar amb aquell carat el banyador que cada temporada s'encongeix una mica més. Jo no sé de quines fibres fan la roba avui en dia...
Ingredients per a quatre:
- Quatre dotzenes de espàrrecs bladers
- Un pebrot vermell
- Vint i quatre tirabecs
- Un paquet de fideus de vidre de mongeta mungo
- Tres cullerades de salsa de soja
- Una cullerada d'oli de gira-sol
- Un grapadet de sèsam negre
- Sal al gust
Per a l'allioli de poma:
- Les dents de mitg bulb d'all
- Dues pomes golden o reineta
- Una cullerada de xarop d'atzavara
- El suc de mitja llimona
- Un gotet d'oli d'oliva verge
- Sal al gust
Procediment:
- Posar els fideus en un bol gran i cobrir-los d'aigua bullint. Deixar-los hidratant-se uns deu minuts. Passat aquest temps poseu-los a un escorredor fins que perdin tota l'aigua. Un cop eliminada l'aigua deixeu-los marinant un bon quart d'hora amb la salsa de soja.
- Prepareu l'allioli començant per pelar les pomes, tallar-les a bocins i regar-les amb el suc de la mitja llimona per evitar que s'oxidin. Pelar els dents d'all i eliminar-ne el germen. Això ajuda a que no repeteixin tant.
- Posar les pomes i els alls en el pot d'una processadora d'aliments i picar-los fins a obtenir una pasta. Abaixar la velocitat al mínim i anar incorporant l'oli a raig lent fins que emulsioni amb els vegetals.
- Coure els tirabecs, els espàrrecs i el pebrot tallat a tires en una graella ben calenta amb un raig d'oli de gira-sol. Procureu que no quedin massa cuits, i, per tant, cruixents.
- Muntar el plat posant un parell de cullerades de fideus al centre decorats amb el sèsam, i al voltant acomodeu els tirabecs, els espàrrecs i quatre tires de pebrot.
- Cobriu les verdures amb la salsa al vostre gust.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada