Encara som al temps en que venen de gust els guisats ben calents. Avui una cassola de cigrons i penques de bleda ecològica recent portada de l'hort. Tot acompanyat amb una mica de bacallà esqueixat i una picada d'avellanes.
Ingredients per a quatre:
- 500 gr. de cigrons
- 250 gr. de bacallà esqueixat
- Les penques d'un manat de bledes
- 250 gr de tomàquet triturat
- Brou de verdures
- Un pebrot de romesco
- Cinc o sis dents d'all
- Tres cullerades d'oli d'oliva
- Sal al gust
Per a la picada
- Un grapat d'avellanes
- Un parell de dents d'all
- Una presa de xocolata
- Un ramet de julivert
Procediment:
- Escalfar el oli a la cassola i enrossir-hi l'all i la polpa del pebrot de romesco.
- Tot seguit afegir el tomàquet i deixar-lo sofregir amb el foc ben baix uns deu minuts
- Afegir els cigrons, ja prèviament bullits i les penques de bleda. Jo faig servir cigrons pedrosillanos, que son una mica més petit i tendres que els convencionals. Cobrir amb el brou i deixar coure a foc baix fins que les penques s'estovin, uns quinze minuts. Convé no passar-se de cocció per que les penques quedin una mica cruixents.
- Un cop les penques cuites, afegir la picada, remenar i afegir els bocins de bacallà. Abaixar el foc, tapar l'olla i deixar que bulli dos o tres minuts més.
- Apagar el foc i deixar reposar amb la tapa posada.
M'encanta la teva proposta! M'agraden molt els cigrons i m'agraden molt les bledes, així que....queda ben apuntada!
ResponEliminaPetonets,
Olga