Els xampinyons Portobello (Agaricus brunnescens) son una varietat de bolet de cultiu força bona. Son de la família del xampinyó blanc (Agaricus bisporus) al que potser estem més habituats. A diferència d'aquests, però, tenen el sombreret marró, un sabor més delicat i una carn més ferma i tersa. Això darrer els fa ideals per fer a la graella o be consumir-los crus i laminats, incorporats en amanides o en carpaccio com és el nostre cas.
Així dons us portem un carpaccio d'aquest bolet amb formatge parmesà. Un plat simple, fàcil de preparar, deliciós i que és ideal com a entrant lleuger ideal per complementar algún segon plat pesat i consistent.
Ingredients per a quatre comensals:
- 250 gr, de xampinyons Portobello
- Una cunya de formatge de Parma
- El suc de dues llimones
- Pebre negre molt
- Oli d'oliva
Procediment:
- Amb l'ajut d'un paper de cuina o d'un drap humit netejarem els xampinyons per eliminar qualsevol resta de terra i els hi tallarem la base del peu, que, de vegades, pot resultar massa dura.
- Tallarem els bolets a làmines lo més fines possible i les distribuirem en els plats dels comensals formant una capa més o menys uniforme.
- Els regarem abundosament amb el suc de les llimones i hi escamparem una mica de pebre negre. Ho deixarem reposar
- Al moment de servir ratllarem el parmesà i l'escamparem sobre la capa de bolets.
- Per acabar amanirem amb un bon raig d'oli d'oliva verge i servirem.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada