Com que encara conservaba la meitat del blat de moro escairat que ens van
regalar a Olvan, al Berguedà, a la trobada de blogaires del món de la cuina: "Berguedanyam2016", organitzada per l'Anna Fornell, se'm va ocórrer que potser podria treballar-lo com una llegum per, emprant-lo cru i remullat, fer-ne una mena de falàfel. Vaig posar mans a l'obra i el vaig processar amb el robot de cuina junt amb força cilantre, all, comí i suc de llimona. Malauradament la massa resultà excessivament humida i els intents de fer-ne porcions i fregir-la sense la protecció d'un arrebossat van fracassar. Vaig optar llavors per el "plan B" que era fer-lo al forn. Aquesta vegada el resultat em va agradar. Va quedar d'una textura espessa però suau i amb l'aroma mescla del cilantre el comí i la llimona com els clàssics falàfel. Els vam servir acompanyats d'una mica de quètxup crudivegà, i ens els vàrem cruspir...
Ingredients:
- 300 gr. de blat escairat
- Una llimona
- Un grapat generós de cilantre
- Una cullerada sopera de comí en pols
- Dos dents d'all
- Sal i pebre al gust
Procediment:
- Deixar en remull el blat escairat durant 48 hores. I coure'l al vapor durant una hora.
- Processar el blat de moro en un robot de cuina juntament amb el suc de la llimona, el comí, l'all, el cilantre i la sal i el pebre, fins a obtenir una massa homogènia
- Dividir la massa en porcions que ens càpiguen en el puny de la mà i formar els triangles manualment o amb l'ajut d'un motlle.
- Coure-les al forn precalentat a 200º durant uns 45 minuts.
Servir sobre un llit de juliana d'enciam romà i acompanyar-les de quètxup.
Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada