Avui una recepta vegana d'aprofitament. A casa els dimarts m'arriba una caixa de verdura ecològica dels amics de L'Ortiga i em passo una estona rentant les verdures i traient algun que altre cargolet o insecte que sempre porten les verdures naturals que no han estat tractades amb pesticides. Després sempre poso a fer un brou que normalment faig amb el que m'han portat, però que, per lo general sempre inclou força api. Un cop fet el brou no acostumo a usar l'api i el llenço dons sempre acostuma a ser una mica fibrós. Però l'altre dia vaig pensar que picant-lo ben fi es podria aprofitar per fer-ne una crema o un puré. I així ho vaig fer. Tot i que, per enriquir-lo de gust, li vaig afegir un cop fet un massala de gingebre i espècies que li va donar el tooc especial que necessitava.
Ingredients:
- La part de les fulles d'un api
- 1 l. de brou vegetal
- 2 patates de bona mida
- 2 culleradetes de sal d'api, o sal convencional
- Sèsam de dos colors per decorar i unes llesques de l'api cru.
Per al massala:
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge
- 3 dents d'all
- 1 dau de gingebre d'uns 2 cm
- 1/2 culleradeta de coriandre
- 1/2 culleradeta de comí en pols
- 1/2 culleradeta de harissa, paprika o pebre de caiena molta
Procediment:
- Un cop tinguem bullit l'api el tallarem ben menut per tal de tallar les fibres de les tijes i el posarem en una olla juntament amb les patates, el brou vegetal i ho picarem tot ben fi amb l'ajut d'un turmix. Personalment però, prefereixo la picadora de vas per que trobo que el puré resultant pot quedar més fi.
- Per altra banda elaborarem el massala. El hindús solen fer el massala emprant mantega clarificada o gee, com ells diuen, però no és el cas. Nosaltres emprarem un oli d'oliva, a ser possible verge de primera premsada en fred. Jo acostumo a emprar oli de Les Garrigues. Així dons, escalfarem un parell de bones cullerades d'oli, ratllarem l'all i el gingebre i els fregirem un parell o tres de minuts juntament amb les espècies i una mica de sal fins que l'all comenci a estar ros.
- Posarem el puré a escalfar i, mentre el remenem per que no s'enganxi i anirem abocant-hi el massala per que es mescli be.
- Un cop calent ho servirem decorat amb unes quantes llesques d'api cru i un polssim de sèsam de dos colors.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada