Una sopeta molt bona i reconfortant, sobretot a partir d'ara que començarà a fer fresqueta i un plat de sopa ben calenta sempre va be per sopar. Aquesta sopa, apart de ser ben poc calòrica te tots els gustos: la dolçor de la remolatxa, el moniato i les demés verdures, l'agror del iogurt i el punt picant que li dona el tabasco. Tot plegat li confereix un sabor ben particular i agradable.
Ingredients:
Per al brou:
- 4 o 5 litres d'aigua filtrada 1/4 de célèri, o bé un d'api, (només la part de les fulles)
- Un tall de gingebre d'un parell de dits
- 2 xirivies
- 4 porros petits tallats a rodanxes
- 1 cullerada de sopa de ras-al-hannout
- 1 cullerada de sopa de comí en pols
- Sal al gust
Per a les verdures:
- Una remolatxa
- Un parell de moniatos
- Un plàtan mascle
- Un parell de branques d'ápi sense les fulles
- Un parell de naps
- 3 pastanagues
Per emplatar:
- Una cullerada ben farcida de iogurt grec, o, si es vol fer la recepta completament vegana, una cullerada de qualsevol iogurt vegà sense ensucrar i el suc de mitja llimona
- Uns cops de tabasco, (més o menys segons la contundència picant desitjada)
- Un pessic de cerfull.
Procediment:
- Primer posarem un bona olla d'aigua filtrada a bullir i farem el brou amb el bocí d'api, les xirivies, el bocí de gingebre, els porros tallats a rodanxes fines i les cullerades de comí i ras-al-hannout. El deixarem anar fent xup-xup durant una hora llarga o fins que veiem que l'aigua ha reduït quasi a la mitat.
- Un cop fet el brou, rectificarem de sal, retirarem les xirivies, la rel d'api i el gingebre i posarem a coure la resta de les verdures prèviament tallades a bocins petits. Ho deixarem coure no més de 20 minuts per que no perdin massa consistència ni sabor.
- Un cop llesta la sopa l'emplatarem adornant-la amb una bona cullerada de iogurt grec, unes gotes de tabasco i un pessic de cerfull. Si voleu fer la recepta totalment vegana podeu canviar per una mica de iogurt vegà, d'anacards, per exemple i un raig de suc de llimona.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada