Avui un altre manera d'aprofitar albergínies i carabassons que ara estan tant bons.
Ingredients per a quatre persones:
- 2 albergínies.
- 2 carabassons.
- 2 patates grosses.
- 150-200 gr. de formatge emmental ratllat.
- Una mica de romaní fresc.
- Sal
Per a la salsa:
- 1/2 kg. de tomàquets pelats.
- 2 o 3 dents d'all.
- 2 0 3 pebrots italians.
- 1 culleradeta de sucre moré.
- 1 culleradeta de curry en pols.
- Sal i pebre.
Per a la beixamel:
- 100 gr. de mantega.
- 1/2 litre de llet.
- Un parell de cullerades de farina blanca.
- Nou moscada.
- Sal.
- Pebre.
- Elaborem per una banda la beixamel torrant la farina amb la mantega per a, tot seguit, incorporar-hi la llet, i ho reservem.
- Tallem els pebrots a rodanxes i els sofregim en una mica d'oli d'oliva. Incorporem l'all, el daurem i tot seguit hi afegim el tomàquets que prèviament haurem aixafat matusserament. Deixem que tot plegat sofregeixi a foc lent i hi incorporem la sal, el pebre, el curry i el sucre.
- Mentrestant haurem cuit les patates al microones ( 8-10 min. a màxima potència). Un cop fredes les tallarem a rodanxes.
- Tallem l'albergínia i el carabassó en llesques fines i els passem per una planxa amb una mica d'oli per torrar-los una mica. La gent sol deixar l'albergínia tallada una estona amb sal per que perdi l'amargor. (Jo, personalment, és un pas que m'estalvio i mai he trobat que l'albergínia fos amargant).
- Un cop tinguem tots el elements només caldrà muntar el pastís incorporant successives capes d'ingredients i de les dues salses, rematant-ho amb una capa final de beixamel, formatge i romaní.
- Haurem preescalfat el forn a 180º i ho enfornarem durant uns 25 minuts. Per acabar ho deixarem al grill fins que el formatge s'enrosseixi. I ja ho tenim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada