dissabte, 28 de desembre del 2013

Souflé de nitrogen a l'aroma de Montserrat




          LaFábricaDeCemento es complau en portar-vos avui una d'aquelles receptes difícils d'oblidar després d'haver-les tastades i pagades en qualsevol restaurant modernet. És a demés menja adequadíssima per jornades com avui, després dels copiosos àpats d'aquests dies, en que el cos ens demana ja prou de farda i tornar a la vida moderada. Pràcticament no conec plat menys calòric i que ens aporti uns nivells tant moderats de colesterol i triglicèrids. Apte també tant per a celíacs com per a diabètics o hipertensos.

Ingredients:



  • 300 cc. de nitrogen. (Reconec que és difícil de trobar al Mercadona o al Caprabo, però amb que sortiu un moment al balcó  i  recolliu una galleda d'aire, ja n'hi ha prou. L'aire en conté un 70 %, la resta de components li donen a penes un regustet una mica ranci que no destorba el resultat final del plat).
  • Dues unces d'alè d'unicorn. (Tampoc se'n troba al Mercadona, darrerament no en tenen ni la marca blanca ) Podem substituir-lo per per una esbufegada de somera o un esternut del gos de casa.
  • Un tros generós d'ectoplasma (no us en sabria dir el pes per allò de que és immaterial...)
    Aroma de Montserrat (fresc)
  • 2 culleradetes de vergonya de polític. (Podeu prescindir-ne per que aquesta sí que és molt difícil de trobar....)
  • Una ampolleta d'aroma de Montserrat. Ara és una bona època per acostar-se al monestir, aprofitar per veure la Moreneta i el nen de la bola i, amb l'ajuda d'una ampolleta de vidre recollir una mica de tuf  de tota la gentada que també ha pujat a veure els ninots.





Procediment:
  • La nit abans de fer el plat deixarem l'ectoplasma dins d'un cistell de vímet tapat amb un mocador de fer farcells a la serena per que vagi suant una mica i perdi la fortor de ranci.
  • Al matí escalfarem una bona cassola de terrissa i hi avocarem el nitrogen amb prudència, evitant que esquitxi. Foc moderat durant una mitja hora fins que veiem que el nitrogen va agafant un to transparent.
  • És el moment de abocar'hi l'ectoplasma. No sol fer cap soroll, però no us espanteu. De seguida està cuit i deixarà de fer-lo.
  • Deixem refredar i ho anem batent amb les varetes, unes dos o tres setmanes fins que la mescla ens agafi el punt de res. Ho notareu de seguida per que segueix tenint un to translúcid i esponjós característic.
  • És el moment d'afegir-hi l'aroma de Montserrat per donar cos al suflé (Sempre sense deixar de batre), l'alè d'unicorn, i la vergonya de polític (si en disposeu).
  • Deixar refredar una estona tapat amb una mantellina de fil i servir a taula guarnit d'una mica de llima i unes fulles de menta i acompanyat d'una bona vedella amb bolets o uns peus de porc amb cargols, apart de força pa.
Bon profit i bones festes!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons