Cuina per a orfes del colesterol
LaFábricaDeCemento es complau en encetar avui una nova secció gastronòmica: "Cuina per a orfes del colesterol" dedicada a tots aquells que, a demés d'haver de suportar totes les collonades habituals del mil·lenni, ho hem de fer sense abusar del colesterol i els triglicèrids. Aquesta ingent massa de ciutadans cada vegada més abundosos en nombre i volum, que circulem amunt i avall lluent amb orgull el nostre tòrax baix i que apaivaguem les nostres penes a base d'entrepans i de sucar pa en les salses. Aquells als que, finalment, al començar a tenir problemes per travessar les portes sense fer plop!, algun dia, en les profunditats d'alguna funesta consulta mèdica, un desaprensiu esser en bata blanca ( que Deu el perdoni o Alà el confongui, no sé per què decantar-me), ens diu aquella temuda però esperada frase de... "A vostè l'haurem de posar a règim..."
Dons per intentar fer la vida més amable a aquesta mena de personatges (viure a règim polític o dietètic és molt fotut...), presentarem una sèrie de receptes per aconseguir que el control de les calories no estigui renyit amb una certa alegria a taula....
Dons ja, sense més precaucions i fugint dels triglicèrids i el reconfortant colesterol us presentem:
Wok d'espàrrecs, calçots i tomàquet xerry
Aprofitem que estem en l'època del calçot i fem-lo d'una manera diferent a la clàssica....
Ingredients per a quatre persones:
- Un manat d'espàrrecs
- Un manat de calçots
- Un parell de capses de tomàquet xerry
- Un tros de gingebre
- Dues o tres dents d'all
- 4 cullerades de salsa de soja
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge
Procediment
- Netejarem els calçots retirant les primeres capes, que son les que
cremem quan els fem a la brasa, i que podrien quedar dures.
Tallarem la part blanca del calçot en bocins d'uns dos dits, i en
reservarem les cues verdes que després farem servir. - Netejarem els espàrrecs, n'eliminarem la part més dura i els tallarem també a bocins d'un parell de dits
- En una vaporera courem al vapor (llogicament...) tant els espàrrecs com els calçots fins que al punxar-los amb una forquilla sigui fàcil travessar-los (uns 10-12 min. aprox.). Un cop cuits els reservem.
- Piquem l'all, ratllem el gingebre i amb les cues verdes dels calçotsen fem una juliana ben fina.
- Escalfem el wok i hi afegim les quatre cullerades d'oli.
- Sofregim les cues dels calçots. Quan comencin a estar brillants
afegim el gingebre, sofregim un parell de minuts més i hi afegim
l'all trinxat. Remenant i procurant que no s'enganxi durant uns
quants minuts més. - Incorporem els calçots i els espàrrecs i els sofregim uns minuts
- Incorporem els tomàquets xerry i seguim remenant tot plegat fins que veiem que algun tomàquet comença a desprendre's de la pell.
- En aquest moment apaguem el foc, incorporem la salsa de soja
ho remenen i ho servim.
Espero que us animeu a provar-ho i bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada