dimarts, 6 de setembre de 2016

Fiambre de seitan amb olives



          Us portem avui un embotit o "fiambre" fet a base de gluten de blat molt senzill de fer. Pot servir com a  entrant, per fer unes tapes veganes  o be per a fer-ne sandvitxos.

Ingredients:

  • 1 tassa de farina de gluten
  • 1/3 de tassa de llet vegetal. Jo n'he fet servir de coco.
  • Un grapat d'olives aragoneses mortes
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç fumat
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant
  • 3 dents d'all
  • Un grapat de julivert
  • Sal i pebre al gust
Procediment:
  • Picar ben fi l'all i el julivert.
  • Treure el pinyol de les olives i tallar-les en bocins.
  • En un bol gran mesclar tots els ingredients secs i mesclar-los.
  • Afegir la llet vegetal i treballar la mescla amb les mans fins a obtenir una massa elàstica, que és el seitan.
  • Donar-li forma de botifarra embolicant-la amb l'ajut d'una làmina de paper film.
  • Posar a bullir en aigua abundant durant uns 25 minuts.
  • Deixar refredar al refrigerador per poder tallar-ho en rodanxes amb facilitat.
          Per als que no hagin provat mai el seitan, te un gust bastant neutre i per això cal animar-lo una mica amb espècies, all, salsa de soja, etc. Pel que fa a la textura, aquesta és bastant semblant a la de la carn de vedella però amb un punt més d'elasticitat.
          Nosaltres l'hem amanit amb una salsa de mostassa feta amb oli d'oliva, mostassa groga, xarop d'agave i vinagre de poma, a parts iguals. L'hem acompanyat amb una mica de cogombre i tàperes en vinagre.
          Bon profit!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons