diumenge, 3 de febrer del 2019

Conill al curri



Els indis tenen tot sovint el costum d'adobar les carns durant unes hores amb iogurt mesclat amb espècies per tal d'estovar-la i aromatitzar-la. I, realment, el procés te la seva explicació científica, la mateixa que en el cas dels escabetxos. L'àcid que porta el iogurt en aquests marinats, com el que porten el vinagre o el cítrics dels escabetxats altera les proteïnes destruint enllaços que uneixen les cadenes de la proteïna i que son els que els li donen la seva estructura globular. Això fa que la matèria del múscul no estigui tant compactada i en conseqüència resulti molt més tendre al paladar.
Pel sopar de Nadal, vàrem fer un àpat d'estil hindú, i el plat fort va consistir en un corder que vàrem marinar en aquest estil i vàrem coure al forn. Ens va agradar molt el resultat i em vaig quedar amb les ganes de provar-ho en altres tipus de carns. I d'aquesta idea n'ha sortit aquest conill. Queda molt bo i lleuger, és molt fàcil de fer i, com que es cou sense gens de greix, pot ser un plat molt adequat per a dietes de control de pes.

Ingredients per a quatre:

  • Un conill no massa gran
  • Dos iogurts grecs
  • Un branquilló de romaní fresc
  • Un de farigola
  • Un d'orenga
  • Una culldta. de pebre vermell
  • Una culldta. de comí en pols
  • Una culldta. d'all en pols
  • Una cullerada de curri en pols
  • Sal al gust.
Procediment:
  • La nit anterior mesclar els iogurts amb les herbes i les espècies fins que quedi ben homogeni. Tallar el conill a bocins, salar-los. Pintar abundosament els bocins per les dues cares i col·locar-los en una font adequada per anar al forn. Deixar a la nevera marinant fins al dia següent.
  • A l'hora de coure. Escalfar el forn a 180º. Quan estigui calent posar la font sobre la safata del forn. Omplir la safata del forn amb un dit d'aigua. Això evitarà que la carn es ressequi. Tapar la font amb paper de plata i deixar-ho coure durant una hora a 180º per les dues bandes. Passada l'hora, destapar-ho, elevar una mica la safata del forn i gratinar-ho durant uns vint minuts més.
  • Per mantenir el plat baix en calories podeu acompanyar el conill d'unes hortalisses al forn, una mica d'amanida o bé d'uns xampinyons passats per la paella com hem fet nosaltres.
Bon profit!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons