Una recepta per aquells que volen menjar lleugeret però enyoren la pizza. Jo, personalment no n'he sigut mai gaire fan però sé que hi ha molta gent a la que li entusiasma. Aquesta versió potser no és tant "adictiva" com les convencionals, però és molt més lleugera i saludable. Apte per a règims d'aprimament i, sobretot per celíacs doncs al no portar farina de blat no conté gluten.
Per a la base, que queda cruixent, hem fet una massa a base de carabassó i llinosa molta que hem posat a dessecar a la deshidratadora. A sobre un conjunt d'hortalisses variades que hem amanit amb un oli d'orenga i llimona.
Hi hem posat també, alvocat, bolets, olives, tàperes, ceba tendra i blat de moro. Aquest per a donar-li una mica de color i un punt dolcet que a mi m'agrada molt, tot i que és cuit. Si voleu fer la recepta totalment crudivegana n'haureu de prescindir.
Ingredients:
Per a la massa:
- Tres carabassons
- Una tasseta de cafè de llavors de llinosa
La massa abans de deshidratar - Una culldta. de ceba en pols.
- Una culldta. d'all en pols.
- Una culldta. d'orenga
- Sal al gust
Per al farcit:
- Un carabassó
- Dos tomàquets
- Un alvocat
- Un parell de bolets xitake
- Un grapat d'olives negres sense os
- Un grapat de blat de moro
- Un grapadet de tàperes
- Un grapadet d'orenga fresc, si pot ser
- Ceba tendra (la part verda)
- Un bon raig d'oli d'oliva
- Una culleradeta de salsa de chipotle o de xili de Jalapa
Procediment:
- Cal tenir la massa preparada i ens requerirà tot un dia per fer-la.
- Tallar el carabassó ben menut i, tot seguit picar-lo amb un robot de cuina fins a obtenir-ne un puré fi.
- Picar les llavors de llinosa amb l'ajut d'un molinet de cafè.
- Mesclar ambdós i afegir-hi la sal, la ceba, l'all i l'orenga.
- Deixar reposar durant mitja hora i escampar amb una espàtula sobre un paper d'anar al forn.
- Posar a assecar a la deshidratadora fins que la massa estigui cruixent. (Unes 18-20 hores, aproximadament). També podeu fer-ho al forn a temperatura mínima i, si en disposeu, amb circulació d'aire. En aquest cas el temps de cocció serà més curt. Ens sortirà prou massa com per a fer quatre unitats de pizza per a dos comensals cadascuna. Si no les feu al dia següent les podeu guardar en una bossa hermètica durant uns dies, encara que amb el temps tendeix a estovar-se una mica. Si voleu evitar aquest problema guardeu-les congelades dins de la mateixa bossa.
- Al mateix moment que feu la massa podeu confegir també la salsa mesclant l'oli, el suc de llimona, l'orenga i la salsa de chipotle (Podeu emprar una mica de Tabasco si no en disposeu). Remenar i deixar reposar fins que la massa estigui llesta i puguem muntar les pizzes.
- Per armar-les, un cop feta la massa, només caldrà tallar les hortalisses ben fines i distribuir-les junt amb els demés elements per sobre d'aquella. Regar generosament amb la salsa i ja es poden servir. Munteu-les i consumiu-les tot seguit doncs al cap d'una estona el suc del tomàquet va estovant la massa i ja no queda tant bona.
- Bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada