diumenge, 25 de febrer del 2018

Pancakes vegans amb crema de xocolata i avellanes.



La tortita, pancakes o panqueca (en anglès pancake i a Estats Units també hotcakes, griddlecakes, o flapjacks) és un pa pla rodó salat o dolç. La massa base conté usualment llet, mantega, ous, farina, llevat, sucre, sal i opcionalment, una espècia, essència o extracte (canyella, per exemple). Es diferencia del crep en què és de menor diàmetre (10 cm enfront de 16), compta amb llevat i es fa a foc mitjà, en comptes de a foc lent, fins que quedi daurat. Hi ha moltes variants en diferents cultures i països, no només en els ingredients sinó en la manera de ser servit. El més popular als Estats Units i Canadà és el cobert amb xarop d'auró, però hi ha moltes variants, amb fruites, licors, nata / crema muntada, crema pastissera, xocolata, caramel, dolç de llet, crema anglesa , melmelada, mel, compotes, entre d'altres ingredients.
En el nostre cas els farem a base de plàtan madur i farina de llinosa, evitant així els ous i els làctics.
Per acompanyar-los farem una crema de cacau amb avellanes, la nostra "nutella" o "nocilla" particular, però feta a casa i exclusivament amb greixos vegetals saludables.

Ingredients:
Per als pancakes:
  • 4 platans madurs
  • 150gr. de llavors de lli.
  • 2 cull. d'oli de coco
  • 200ml. de llet d'avena
  • 200gr. de farina integral d'ordi
  • Una culldta. de canyella en pols

Per a la crema d'avellanes:
  • 200gr. d'avellanes crues
  • 4 cull. d'oli de coco
  • Dos o tres cullerades de xarop d'agave.
  • 80 gr. de cacau en pols.
  • Una quantitat variable de llet d'avena.

Procediment:

La nit anterior posar les avellanes en remull.
Am l'ajut d'un molinet de cafè picar les llavors de lli fins a obtenir-ne la farina. Mesclar amb la mateixa quantitat d'aigua freda i deixar-ho reposar una mitja hora. Tindrà una consistència similar a la de l'ou batut.
Posar les avellanes al processador, picar-les i afegir-hi l'oli de coco, el xarop d'agave, una mica de vainilla, fresca o en extracte. Tornar a picar una estona i quan estigui ben homogeneitzat afegir-hi el cacau en pols.
Anar afegint la llet d'avena a petites quantitats i anar-ho picant fins a obtenir la consistència adequada com per a poder-la escampar amb facilitat.
Aixafar els plàtans amb una forquilla.
Afegir la pasta de lli, l'oli de coco i la llet d'avena. Batre fins que quedi tot ben incorporat.
En un bol gran col·locar la farina, una mica de sal i la canyella en pols i afegir-hi la mescla poc a poc fins aconseguir una mescla homogènia.
Escalfar una paella, o millor una planxa, engreixar-la amb una mica d'oli i abocar-hi un cullerot de la pasta escampant-la formant un cercle. Deixar enrossir, tombar i deixar coure de l'altra banda. Repetir l'operació fins acabar la massa. Si no disposeu d'una bona paella antiadherent us aconsello que els feu enfornant-los sobre paper sulfuritzat durant uns vint i cinc minuts a dos-cents graus.
Apilar els pancakes untats amb una capa generosa de la crema alternats amb capes de fruita fins aconseguir formar una mena de timbal.

Presentar decorat amb unes fruites del bosc o uns fruits secs.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons