Tenia una resta del fajol que vaig remullar i bullir per fer unes hamburgueses i se'm va ocórrer una recepta ràpida i senzilla per bastir un primer plat; el resultat va ser força bo. Un remenat que, amb el gust potent de l'all i la dolçor dels pebrots varen emmascarar el punt una mica amargant del gra de fajol,
que no és del gust de tothom.
Ingredients:
- 500gr. de fajol bullit
- 150 gr. d'alls tendres
- 1 pebrot italià
- 1/4 de pebrot vermell
- 2-3 cullerades d'oli d'oliva verge
- Unes gotes d'oli de sèsam
- Sal al gust
Procediment:
- El fajol cal deixar-lo en remull unes hores, rentar-lo ben rentat per eliminar la mica de moc que genera, i bullir-lo amb una mica de sal només uns 15 minuts, dons amb el remull ja queda força tou. Cal, també deixar-lo escórrer en un colador durant una estona per que els grans quedin ben secs abans de saltejar-lo. AL fer-ho caldrà anar amb compte per que els granets tendeixen a saltar com les crispetes i així evitarem una mica aquest problema.
- En una paella posem l'oli a escalfar i hi saltejem una estona els alls tendres. Jo aprofito tant la punta blanca com la part verda de l'all.
- Quan els alls comencen a estar transparents afegirem els pebrots italians a rodanxes i els remenem fins que estiguin brillants.
- Tot seguit incorporarem el pebrot vermell a tiretes i també el saltejarem una mica, però poca estona per que no perdi gaire color ni deixi d'estar cruixent.
- Ja només queda abocar el fajol a la paella i saltejar-lo uns minuts amb els demés ingredients.
- Abans de treure el remenat de la paella hi afegirem un parell de gotes d'oli de sèsam, ho remenarem i cap a servir.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada