A can Ciment tenim una incapacitat congènita per fer determinades especialitats de rebosteria, entre elles les magdalenes. Mica en mica però anem superant el handicap i per fi hem aconseguit unes magdalenes dignes de pujar al blog (desprès de uns quants fracassos sonats). L'excusa sol ser que el forn és nou i no el coneixem, que el llevat no era l'adequat, etc. ... total, que en lloc de magdalenes ens sortien una mena de coses que podriem haver fet passar per una mena de "pudings" individuals.... però francament no per magdalenes. Avui però hem tingut èxit, gracies a ajustar els element i als consells, sempre encertats, de la Laura (Cuinejar).
- Tres plàtans, si pot ser, madurs.
- 100 gr. de mantega
- 80 gr. de sucre morè.
- 220 gr. de farina integral.
- 1 ou.
- 100 ml. de llet.
- Un grapat de pepites de xocolata.
- 1/2 sobret de llevat en pols.
- 1 culleradeta de canyella
Procediment.
- Tallar els plàtans ben menuts. Fregir-los en una paella amb una mica de la mantega, un parell de cullerades de sucre i la canyella. Després aixafar-los amb una forquilla fins a fer-ne puré. Reservar-ho.
- Mesclar la farina amb el llevat
- Batre l'ou (a temperatura ambient) amb el sucre fins que dobli el seu volum. Tot seguit afegir la llet i la mantega fosa i seguir batent.
- Incorporar la farina i homogeneitzar.
- Per últim incorporar el puré de plàtans i la meitat de les pepites de xocolata.
- Deixar reposar la mescla 40 minuts tapada amb un drap de cuina.
- Preescalfar el forn a 180º.
- Omplir els motllos amb la mescla i decorar amb la resta de les pepites de xocolata.
- Enfornar i deixar coure uns 20 minuts. Al final punxar amb un palet de fusta per veure si son cuites.
- Treure del forn i deixar refredar.
Bon profit!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada