dimarts, 20 de febrer de 2018

Pudding de xocolata vegà



Per pudding entenem un tipus de menjar que tant pot ser unes postres com un plat saborós. Es creu que la paraula prové del boudin francès, originari del llatí botellus, que significa "xoriço petit", que es refereix a les carns encaixades que s'utilitzaven en els puddings europeus medievals. Això és així tant al Regne Unit com a la majoria de països de la Commonwealth. Per la banda dels plats salats trobem, per exemple: el pudding de Yorkshire o el pudding negre. Pel que fa als plats dolços el terme es pot aplicar a una gran varietat de postres cremosos i homogenis, de consistència similar a les cremes amb base d'ou, però que solen dur una base de llet i midó, maizena o gelatina com agent cohesionant. Poden ser ben variats: d'arròs, de pa, etc. De fet també podriem considerar-ne puddings els flams o el blancmange anglès, semblant al nostrat menjar blanc.
El nostre pudding, de xocolata, serà totalment vegà, es a dir que no emprarem ni ous ni làctics. El bastirem aprofitant la consistència i cremositat que ens donaran l'oli de coco i l'alvocat, la dolçor li aportarem amb el xarop d'atzavara i el color i el sabor amb el cacau pur.

 Ingredients per a quatre:
  • 4 Alvocats madurs
  • 8 cull. de cacau en pols
  • Entre 4 i 6 cull. de xarop d'atzavara o d'arç
  • 4 cull. d'oli de coco
  • Una culldta. de salsa de soja
  • Una culldta. de vinagre balsàmic
  • Una mica de sal

Procediment:

  • Obrir els alvocats, treure el pinyol i amb l'ajut d'una cullera extreure'n la polpa que dipositarem al vas del processador d'aliments.
  • Afegir l'oli de coco, el vinagre balsàmic, la salsa de soja, la sal i part del xarop.
  • Batre durant uns trenta segons
  • Afegir el cacau i la sal i tornar a batre fins que la consistència sigui homogènia.
  • Tastar i afegir la resta del xarop fins aconseguir el grau de dolçor desitjat.
  • Presentar en cassoletes individuals decorat amb unes maduixes, uns gerds o alguna fulla de menta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons