dissabte, 7 de gener de 2017

Bistec de coliflor "Colifsteak" amb cottage cheese, magrana i salsa de mostassa



          Dons be. S'han acabat les festes. Adeu torrons, polvorons, brous carregats de greix i viandes pesades en abundància. Cal refer camí i tornar a la vida moderada per a no arribar a l'estiu rodant com una bitlla. I per anar començant a desintoxicar-se de tots aquests dies de gresca gastronòmica res com un bon bistec vegetal. En aquest cas un, com l'hem anomenat, "colifsteak" acompanyat de magrana, cottage cheese i salsa de mostassa. Un plat ràpid, fàcil de preparar i a la vegada calòricament moderat.

Ingredients per a dos persones:

  • Una coliflor
  • Mitja magrana
  • 250 gr. de cottage cheese
  • 3 cullerades de mostassa antiga
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge
  • El suc d'una llimona
  • 2 cullerades de xarop d'agave
  • Sal al gust
  • Una mica d'oli de gira-sol
Procediment:
  • Rentar i tallar la coliflor en làmines d'un centímetre de gruix, aproximadament. Es desaprofita gran part de la coliflor però ens pot servir per a fer altres preparacions.
  • Posar aigua a bullir i escaldar els "bistecs" de coliflor durant dos o tres minuts. Així queda més tendra però conserva un punt cruixent.
  • Elaborar la salsa mesclant amb un batedor la mostassa, l'oli d'oliva, el suc de la llimona i el xarop d'agave fins que tot plegat emulsioni.
  • Assecar la coliflor, salar-la, pintar-la amb una mica d'oli de gira-sol i posar-la a coure en una graella de ferro colat, com faríem amb qualsevol tros de carn. deixar-la coure uns dos o tres minuts per banda o fins que veiem que agafa un to translúcid i es marquen clarament les ratlles de la graella. 
  • Servir acompanyada amb el cottage cheese, els grans de magrana i ben regada amb la salsa de mostassa. 
                 Bon profit!    

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons