divendres, 25 de març de 2016

Fideus soba amb bolonyesa de soja




          Una variant vegana dels clàssics spaguetti a la bolonyesa. En lloc dels habituals fideus de farina de blat em emprat fideus "soba".


   
          Son aquests uns fideus fets bàsicament de farina de fajol molt populars al Japó (i , conseqüentment, degut a la popularització de tot el que vingui d'aquell país cada cop més fàcil de ser trobats a les nostres botigues i supermercats). Al ser fets de fajol no contenen gluten sent aptes dons per als celíacs. Hi ha que tenir la precaució però, de mirar-ne la composició exacte a paquet abans de consumir-los dons no és inhabitual trobar algunes marques que barregen una part de farina de blat amb la de fajol amb lo qual deixen de ser adequats per als intolerants al gluten.
          Per fer la salsa bolonyesa a l'estil vegà hem substituït la carn per soja texturitzada. Te un aspecte molt similar al de la carn picada i una quantitat de proteïnes fins i tot més elevada. És preferible però empra-la de cultiu ecològic dons la majoria de productes de soja convencional solen provenir de cultius transgènics. Personalment no tinc la certesa de que els productes d'origen transgènic tinguin que ser forçosament nocius, però aquí queda dit per si les mosques.

Ingredients:
  • 150 gr. de fideus soba
  • 200 gr. de soja texturitzada
  • 250 gr. de tomàquet triturat
  • 1 porro
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot italià
  • 1 dau de gingebre
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant, pàprica o ají molido
  • 1 cullerada de sucre morè
  • 1 cullerada d'orenga
  • Oli d'oliva verge
  • Una dent d'all
  • Sal al gust
Procediment:

  • EL primer que cal fer és coure la pasta en aigua abundant i una mica de sal, si així ho voleu. Un cop l'aigua bulli hi submergirem els soba no més de 5 minuts. Tot seguit els traurem del foc i els rentarem sota el raig d'aigua per parar-ne la cocció i eliminar-ne part del midó. Els deixarem escorrent i els reservarem.
  • Posarem la soja texturitzada en remull durant uns deu minuts per que es vagi hidratant. L'escorrerem en un colador apretant-la amb la ma com qui vol escòrrer una esponja per tal d'eliminar tot l'excés d'aigua possible.
  • Ratllarem el gingebre. Posarem oli a escalfar en una paella i el saltejarem un parell de minuts.
  • Tot seguit afegirem la soja texturitzada saltejant-la uns minuts més, per, seguidament afegir-hi la ceba i el porro tallats finament en juliana.
  • Un cop enrossides les verdures hi abocarem el tomàquet triturat, la cullerada de pebre vermell, el sucre i l'orenga i deixarem que es vagi sofregint a foc molt baix una bona estona.
  • Pocs moments abans de servir, picarem l'all i una mica més de gingebre i els saltejarem en una mica d'oli on, tot seguit hi abocarem els fideus que teniem reservats per tal d'escalfar-los de nou i fregir-los una mica.
  • Els emplatarem coberts generosament amb la salsa bolonyesa i decorats amb una mica de pebrot italià a daus que donarà un toc fresc al plat.
          Que aprofiti i fins a la propera!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons