divendres, 16 d’octubre de 2015

Tallarins de carabassó amb salsa de coco



          Avui hem estrenat un estri quasi indispensable en tota cuina crudivegana: una mandolina especial per a ratllar els carabassons en forma de tallarins.Es força pràctic i divertit i ens permet fer-ne tant de carabassó com d'altres hortalisses com carabassa o pastanaga i, així, d'alguna manera fer-nos passar les ganes de menjar pasta convencional. En el cas de no disposar d'aquest aparell podem emprar un pelador de patates. El procés és més lent i el resultat no és tant maco, però ja fa el fet.




          Per a estrenar els nostres primers tallarins vegans  hem preparat una salsa de coco ben apetitosa.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 carabassons grossos ben nets
  • 250 cl de llet de coco sense sucre
  • 1 cullerada de mostassa groga, o de llavors de mostassa ben picades
  • 1 culleradeta de gingebre en pols
  • 1 culleradeta de herba llimona (lemongrass), pot canviar-se per el suc de mitja llimona
  • 1/2 culleradeta de pebre negre
  • 1/2 culleradeta d'all en pols
  • 1 cullerada de xarop d'agave o d'arç (si la llet de coco porta sucre no cal posar-ne)
  • Sal marina al gust
  • 2 culleradetes de sèsam negre per decorar
Procediment:

  • Tallar els carbassons per fer-ne els tallarins i distribuir-los en els plats dels comensals
  • Mesclar amb un batedor de mà la llet de coco, la mostassa i les espècies y abocar-la als tallarins
  • Decorar amb el sèsam.
Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons