dimecres, 21 d’octubre de 2015

Barquetes de carabassó veganes amb formatge de pipes




          Avui una recepta cent per cent vegana. Uns carabassons al forn farcits amb un formatge fet de pipes de gira-sol i enriquit amb altres llavors.

Ingredients per a dos persones:
  • 3 carabassons
  • Sal, pebre i nou moscada
  • 1 cullerada de café de llavors de chia
  • 1 cullerada de café de llavors de sèsam torrat
  • 1 cullerada d'orenga
  • 200 gr. de formatge de pipes de gira-sol
Per al formatge:
  • 1 tassa de pipes posades en remull durant una nit
  • 1 litre d'aigua filtrada
  • 3 cullerades soperes de llevat de cervesa
  • 1 cullerada de cafè de pebre
  • Una mica de sal
Procediment:
  • Primer cal preparar el formatge de pipes processant-les en un litre d'aigua. Filtrarem el "puré" que haurem obtingut amb l'ajut d'una tela fina.
  • Això ens separarà, per una banda la llet, que reservarem per algun altre preparació, i per l'altre el "mató"
  • Aquest, el mesclarem amb el llevat de cervesa, la sal i el pebre fins que ens quedi una pasta homogènia, que és el formatge que emprarem per farcir els carabassons.

  • Mentrestant tallarem els carabassons per la meitat i els buidarem una mica de la polpa, que podem aprofitar per afegir a una sopa, per exemple, i farem les barquetes.
  • Les salarem i empebrarem, hi posarem també una mica de nou moscada i les posarem a fornejar 20 minuts amb el forn a 180º.
  • Un cop cuites les barques les farcirem amb el formatge , escamparem les llavors i l'orenga per sobre i ho posarem a gratinar durant uns 10 a 15 minuts més.
I ja ho tenim. Bon profit!.





2 comentaris:

  1. Si una de les teves noves receptes m'agrada, l'altra encara més Amadeu! Enhorabona i ànims! ;)
    Petons
    Anna

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons