Si fessin una enquesta sobre hàbits alimentaris preguntant el típic "Quin és el seu menjar favorit?", segur que les verdures no ocuparien precisament les primeres posicions en els resultats. I si es fes l'enquesta entre els infants segur que ni hi apareixien... Si es fes l'enquesta a l'inrevés preguntant " Quin és l'aliment que menys t'agrada?", segur que llavors sí que les verdures estarien en els primers llocs... i en especial la pobre coliflor. Ella, pudenteta quan la couen ja desanima a la majoria de comensals només amb la seva ferum. A mi, personalment, tot i que m'agraden força les verdures, la coliflor no em fa ni fred ni calor. Per això de vegades intento "disfressar-la" acompanyant-la amb patates, beixamels, maioneses i altres subterfugis. El problema és que llavors deixa de ser un plat poc calòric i quan intentes moderar el consum de calories t'aixafa la guitarra. Aquesta manera de fer-la que us portem avui és un altra manera de disfressar-la sense que se'ns dispari el tema calòric. La idea ha estat marinar-la de la mateixa manera que es fa amb algunes carns a la cuina hindú: en una mescla de iogurt i espècies. Això en potencia força el sabor. I el gratinat final amb ametlla li dona una textura semicruixent molt interessant.
Ingredients per a tres persones:
- Una coliflor mitjaneta
- 2 iogurts grecs
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge
- 2 cullerades de curri
- 1 cullerada de coriandre en pols
- 1 culleradeta de harissa o pebre vermell picant
- 2 cullerades d'ametlla molta
- Sal i pebre al gust.
Procediment:
- Separar els branquillons de la coliflor, rentar-los i deixar-los escorrent.
- Mesclar els dos iogurts amb l'oli, les espècies i la sal i batre-ho per que quedi una crema homogènia.
- En un bol col·locar les branques de coliflor, cobrir-les amb la mescla i remenar per que quedin totes ben impregnades. Tapar el bol amb un drap de cuina i deixar-ho marinar a la nevera unes 12 hores.
- Pre-escalfar el forn. Abocar la coliflor en una font pyrex, tapar amb paper de plata i posar a coure a 180º fins que la coliflor quedi tova al punxar-la (entre 45 min. i una hora).
- Retirar el paper de plata, cobrir amb l'ametlla molta i posar-ho a gratinar entre 10 i 15 minuts.
Bon profit!
Doncs a mi m'agrada molt, bullideta i amb un rajolí d'un bon vinagre...ja en tinc prou. Amb aquest marinat de curry em sembla que també m'agradarà força
ResponEliminaPtnts
Glòria
Jo normalment la faig al vapor i també amb un raig de vinagre. :)
ResponEliminaPetons.