Avui: FARCELLETS DE FIGA.
Aprofitant que estem encara en temps de figues, avui, a LaFábricaDeCemento, hem posat mans a l'obra i n'hem fet uns farcellets que han resultat la mar de potables...
Com que som amants dels contrastos i per que les figues no s'avorrissin durant la cocció, els hem posat un bon bocí de formatge de cabra com a company de sauna. Per ocultar la tragèdia de la vista del public les hem embolcallades d'una pasta de full. Ves a saber què s'ha esdevingut allà dintre entre el formatge i la figa durant aquells 15 tòrrids minuts... però el resultat ha sigut excel·lent.
I sense més somnàmbuls....
Ingredients:
.- Un full de pasta de idem congelada.
.- 8 figues ben madures.
.-1 tall de formatge de cabra.
.-1 rovell d'ou dissolt en una mica d'aigua.
.-Unes cullerades de sucre integral.
.-Paper per coure al forn.
Procediment:
- Preescalfarem el forn a 200º
- Folrarem la safata del forn amb el paper.
- Estendrem la làmina de pasta de full sobre el taulell i la tallarem en vuit quadrats.
- Sobre cada quadrat col·locarem un bocí de formatge i a sobre la figa que haurem pelat.
- Farem els farcells plegant les puntes dels quadrats cap amunt i formant una piràmide sobre la figa i, finalment plegant les arestes sobre sí mateixes per tancar el farcell.
- Amb el rovell d'ou i una mica d'aigua pintarem la superfície de cada farcell.
- Escamparem el sucre per sobre dels farcells.
- Courem al forn a 200º durant 15 minuts o bé 20 si ens sembla que la pasta de full encara no està ben enrossida.
I ja està.
Que us aprofiti i feliç mil·lenni!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada