diumenge, 2 de setembre del 2012

Bimbopizza



Què cal menjar per a suportar el mil·lenni?.


Avui:  Bimbopizza.






Avui, després d’uns quants dies de forta calor i forta mandra creativa,  us presentem una antiga  recepta familiar, que la meva mare feia tot sovint i que era de gran acceptació entre la canalla. És una recepta fàcil, barata, aparent, molt encertada per a festes infantils, útil per acabar amb restes de nevera, i adequada per a fer quan vols afalagar als companys de pis si estàs d’Eràsmus en algun país subàrtic....

De fet, el nom que li hem donat de “Bimbopizza”, és per l’analogia amb les pizzes, pel que fa a la cocció i l’aspecte final... encara que és un plat que es feia a casa mooolt abans de que es popularitzessin les pizzes al nostre país. Es tracta, de fet, de fer una base de pa de motlle (sense crosta molt millor), que farcirem com si fos un sandwich i sobre la que escamparem una sèrie d’ingredients, coent-ho  tot al forn. Tant els ingredients de la farsa com els del “topping” poden variar a gust del consumidor. En el nostre cas emprarem:


Ingredients:
·       Un paquet de pa de motlle sense crosta.
·       Un pot de tomàquet sofregit (pot ser tomàquet pelat i triturat però ben escorregut).
·       Una nou de mantega
·       Formatge avarti a llesques (pot ser qualsevol altre formatge que fongui bé.
·       Embotit de gall d’Indi  (o bé pernil dolç)
·       Formatge ratllat (mozzarella, cheddar, emmental, o similar)
·       Olives negres
·       Bacon
·       Blat de moro
·       Tàperes
·       Orenga fresc.


 Procediment:

·       Untarem una safata de forn amb mantega per evitar que s’enganxi la massa.




La folrarem amb una capa de pa de motlle ajuntant bé les llesques per que no quedin espais buits.


·       
    Amb l’ajuda d’una espàtula escamparem puré
   de tomàquet cobrint totalment el pa. Afegirem 
    un raig d’oli i sal.


·     



         Farem una capa amb llesques de formatge i a
s   sobre un altre amb el gall d’indi o pernil.













     Cobrirem amb una nova capa de pa que
     tornarem a sucar amb tomàquet oli i sal.




   

    Escamparem el formatge ratllat sobre la superfície, deixant-la ben coberta.

·     
  

    Repartirem uniformement les olives, el blat
    de moro, les tàperes i les tiretes de bacon.

·   


          Preescalfarem el for a 200º

·       Enfornarem uns 15-20 minuts a uns 150º.


I això és tot. Com veieu és ben senzill i admet tantes variacions com les pizzes  “de veritat”.


Espero que la proveu de fer i la gaudiu.





Nosaltres  ens la menjarem acompanyada d’una amanida de tomàquet xerri, carbassó i sèsam negre, i una cerveseta.


Bon profit i feliç mil·lenni!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons