Qué cal menjar per suportar el mil·leni?
Avui: Wok de surimi al gingebre
Una bona manera de fer els famosos bastonets de "cranc"....
Ingredients:
- Un paquet de surimi
- 4 dents d'all
- Un tall de gingebre
- Julivert fresc
- 4 Cullerades d'oli d'oliva
- Salsa de soja
- Oli de sèsam
- Llimona
- porradell o sèsam negre per al tòping
- 300 ml d'arròs blanc
Procediment:
- Bullir l'arròs i reservar. (Personalment tinc el costum de fer-lo al microones amb un recipient especial i deixar-lo reposar. Queda ben fet, solt i agradable).
- Ratllar finament el gingebre i l'all i tallar el julivert ben petit.
- Tallar el surimi en tiretes fines.
- Fer una salsa amb el suc d'una llimona (mitja si es gran), 4 cullerades soperes de salsa de soja i unes gotes d'oli de sèsam (amb molta prudència per que té un gust molt fort que predomina massa.
- Escalfar l'oli d'oliva en el Wok i sofregir-hi l'all i el gingebre procurant que no arribin a cremar-se.
- Saltejar el surimi foc viu durant uns minuts.
- Incorporar el julivert i seguir saltejant un parell de minuts més.
- Afegir la salsa de llimona i acabar de coure un parell de minuts.
En el nostre cas hem acabat l'àpet amb una mica de mango fresc. Una suggerència per als més atrevits: anar picant una mica de mango mentre es menja el surimi. La frescor i la dolçor de la fruita l'hi donen un contrapunt interessant al surimi....
I bon friput!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada