dimarts, 10 de gener de 2017

Chutnei de mango


         

El chutney és un condiment típic de la cuina de la India i d'altres països del sud d'Àsia. Normalment conté espècies i una mescla de verdures o fruites. La paraula deriva del sànscrit "caṭnī" (chatni). Cap al segle XVII els chutneys  van començar a popularitzar-se a la Gran Bretanya i a França.
Poden ser humits o secs i tenir una textura fina o gruixuda. Com a conservants s'hi pot afegir vinagre o suc de cítrics, o bé fermentar-ho en presència de sal per crear acidesa, la qual actua també com a conservant.
Se solen afegir les diverses espècies en un ordre determinat i com a oli es fa servir normalment oli de sèsam o bé oli de cacauet.
Al nostre sopar de Nadal en vàrem fer un de mango per acompanyar un filet Wellington, i va quedà la mar de bo.

Ingredients:

  • 2 mangos madurs
  • 30 gr. de gingebre fresc.
  • 100 gr. de panela
  • 5 claus d'olor
  • 2 pebrotets de caiena
  • 2 baies de cardamom
  • 1/2 branca de canyella en pols
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada d'oli de sèsam
  • 150 ml. d'aigua
  • Sal al gust
Procediment:
  • Moldre les espècies amb l'ajut d'un molinet de cafè.
  • Ratllar el gingebre
  • Pelar els mangos i tallar-los a daus petits.
  • En una paella fonda escalfar  l'oli d'oliva i el de sèsam i daurar-hi el gingebre.
  • Afegir les espècies en pols per torrar-les amb el gingebre.
  • Tot seguit incorporar el mango i fer-lo coure sense parar de remenar.
  • Afegir la panela i deixar coure una estona per que caramelitzi una mica.
  • Afegir l'aigua, abaixar el foc i deixar coure uns minuts.
  • Podeu servir-lo així o bé picar-lo i presentar-lo com un puré.
         Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons