diumenge, 22 de gener de 2017

Arròs amb peus de porc i romaní



          A casa som fans del peu de porc i ens agrada de tota manera: guisat, a la brasa, amb bolets... Però fets d'aquesta manera no els havíem provat mai.        
           És un arròs de diumenge bo i fàcil de fer.

Ingredients: per a 4 persones:

  • 4 peus de porc bullits
  • Una tassa d'arròs per persona
  • 8 tasses de caldo de verdura o de pollastre
  • Un pebrot vermell
  • Un pebrot verd
  • 6-8 dents d'all
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • Dos cullerades de tomàquet concentrat
  • Una cullerada de sucre morè
  • Una branca de romaní fresc
  • Sal al gust
Procediment:
  • Escalfem l'oli a la cassola on farem l'arròs i hi daurem uns minuts els peus de porc. Els reservem
  • En el mateix oli posem a daurar els pebrots tallats a daus. Primer a foc viu una estona. Després abaixem el foc i incorporem l'all laminat, la branca de romaní i el sucre morè.
  • Ho deixem enrossir i caramel·litzar a foc ben baix. Com més estona  hi perdem millor serà el resultat.
  • Afegim el puré de tomàquet i seguim sofregint una estona més
  • Toca ara incorporar l'arròs per a enrossir-lo una mica abans de posar-hi el brou.
  • Afegim els peus de porc i el brou, que ja haurem escalfat apart.
  • Deixem coure 18-20 minuts amb el foc ben baix i la cassola tapada.
  • Traiem del foc i deixem reposar uns 5-10 minuts tapat amb un drap blanc sota la tapadora, per que absorbeixi l'excés d'humitat.
          Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons