dissabte, 10 de desembre de 2016

Rotllets de calçot i alga nori en tempura

   

     Entrem de cap en la temporada dels calçots. Lo habitual és consumir-los a la brasa, que hi estan la mar de bons. Sempre solem acompanyar-los en aquestes ocasions amb la seva clàssica salsa. Quan que vaig a una calçotada, però, sempre me'n menjo un o dos "a pel" dons trobo que tenen un gust intens i molt bo. Un sabor que em recorda amb la ceba tendra i em fa pensar, enseguida, en la cuina japonesa, on l'empren tant sovint per a decorar o acompanyar diferents plats. Em va semblar bona idea, dons, fer-ne alguna preparació amb un toc oriental. Els he fet al vapor, marinats per unes hores en una vinagreta de mirin, enrotllats en alga nori i, en acabat arrebossats en tempura. Per sucar-los al final en la clàssica salsa de calçots de la qual podeu trobar-ne una mostra en aquesta entrada del blog.
     Si voleu, però alleugerir una mica la recepta, al estar cuits els calçots, es poden consumir també sense arrebossar-los i estan també força bons.
     Poden ser un bon entrant per un àpat o un bon platet per a un aperitiu.



Ingredients:

  • Calçots (només la part blanca)
  • 2 o 3 fulles d'alga nori
  • Uns quants branquillons de porradell
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 2 cullerades de mirin
  • Farina blanca
  • Aigua ben freda
  • Oli de gira-sol per fregir
Procediment:
  • Netejar els calçots. Eliminar-ne les capes externes i la part verda que podem guardar per fer-ne una crema de calçots, per exemple. Tallar-los a bocins  d'uns cinc centímetres.
  • Coure els calçots al vapor durant vint o vint i cinc minuts sense sal, dons l'alga nori i la salsa de soja ja n'aporten prou a la preparació.
  • Mesclar l'oli, la salsa de soja i el mirin i batre-ho tot fins que quedi ben mesclat.
  • Posar a marinar els calçots en aquesta mescla i deixar-los una nit a la nevera.
  • Tallar l'alga nori en bocins de uns cinc per sis centímetres.
  • Enrotllar cada bocí de calçot amb l'alga nori i lligar-lo amb un bri de porradell.
  • Amb la farina blanca i aigua ben freda (quasi gelada) preparar la mescla per l'arrebossat. Ha de quedar amb la consistència d'una crema de llet espessa).
  • Arrebossar els farcells, en una paella fonda o fregidora, escalfar oli abundant i fregir-los fins que comencin a enrossir.
  • Desgreixar sobre un paper absorbent i servir sols o acompanyats de la salsa de la vostra elecció.
     Bon profit!


2 comentaris:

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons