dimecres, 29 de juliol de 2015

"Chups" de fruites.



          Amb aquesta calorada que fa no hi ha cosa que vingui més de gust que un gelat. Del que sigui, però que estigui fresquet. Ara bé, no tot son flors i violes; la majoria de gelats venen carregats de greixos i de sucres, per a no dir de conservants, colorants i d'altres additius. Una bona solució és fer-se un mateix el gelat a casa, i si pot ser tipus sorbet o "polo", tant millor. Així que vaig posar mans a l'obra.
          Vaig recordar que en algun  racó d'un calaix de la cuina conservava un "souvenir" que em varen dur del Perú fa uns anys i que em venia de perles per fer-me els meus gelats. Es tracta d'una mena de bossetes de plàstic allargades que allí fan servir precisament per fer uns gelats anomenats "Chups" o  "marcianos" que fan les delicies de les criatures de per allí. Una mena dels nostres clàssics "flag-golosina" però sense tant de colorants i d'altres mandangues químiques.
          Així dons, com que en tinc una quantitat quasi astronòmica d'aquestes bossetes m'he decidit a fer-ne i portem ja tot l'estiu refrescant-nos amb aquesta mena de polos casolans.
Suposo que en el fons el motlle és el de menys i us les podeu apanyar per fer els gelats en glassoneres, gots de cafè o coses per l'estil. Potser en alguna de les abundants botigues de teca sud-americana que proliferen per tot arreu podeu trobar aquestes bosses. En tot cas aquí us en deixo unes fotos per que veieu cóm son.












  De fet es poden fer els gelats de les coses més variades. Aquí teniu unes mostres d'aquells que han resultat més interessants. Penseu a afegir sempre una mica més de sucre per potenciar una mica la dolçor de la fruita, dons al congelar-la es perd una mica de sabor.





De iogurt amb mango.

  • Un parell de iogurts grecs.
  • 4 cullerades soperes de sucre morè.
  • Un mango madur i de bona mida.
  • Triturar tot plegat i cap a la bossa i al congelador.

De coco i plàtan
  • Una llauna de llet de coco.
  • 3 plàtans madurs.
  • 2 cullerades de mel.
  • Opcionalment unes nous ben picades.
  • Tot ben triturat i congelat.

De coco i préssecs

  • Una llauna de llet de coco.
  • Un préssec xato.
  • Un préssec de vinya.
  • Una nectarina.
  • 2 cullerades de sucre morè.
  • Picarem les fruites de manera que en quedin bocins molt petits que donaran una textura especial al gelat, i ho barrejarem amb la llet de coco i el sucre.

De té amb canyella i cardamom
  • 3 bosses de te, d'un te gustos, un breakfast te, per exemple
  • 6 cullerades de xarop d'auró o d'agave.
  • 3 cardamoms.
  • Un branquilló de canyella.
  • En un litre d'aigua fem la infusió del te amb la canyella i el cardamom i, abans que es refredi hi afegim el xarop. Deixem reposar i refredar, i a congelar.

De meló o de síndria (el que te més èxit)
  • Mig meló o un quart de síndria
  • 3 cullerades de xarop d'auró o d'agave.
  • Simplement triturar la fruita i afegir-hi el xarop.
Que els gaudiu i que passeu un estiu ben fresquet!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons