diumenge, 25 de gener de 2015

Pastís d'albergínia, nous i gorgonzola

       
       

          Tenia convidats a casa. Al anar a comprar vaig veure unes albergínies molt maques i no m'en vaig saber resistir. Així que els convidats han tornat a tenir albergínies un altre cop... però aquesta vegada una mica diferents.
          Per al pastís m'he basat en una recepta molt senzilla de la Beli Mas, que en orígen va acompanyada d'una salsa de pebrot deliciosa. Però de sobte he recordat l'aversió per aquesta deliciosa hortalissa mesoamericana per part d'un dels convidats. i he pensat substituir-la per quelcom tant o més gustós que el pebrot i he pensat que un formatge potent podria molt bé fer el fet. Així que he optat per fer una salsa a base de formatge gorgonzola que, crec, que lliga bé amb els demés elements.

Ingredients per a 4-5 persones:



  • 4 albergínies de bona mida
  • 4 ous
  • Mitja ampolleta de llet evaporada o crema de llet per a cuinar
  • Una culleradeta de coriandre i una de comí
  • 100 grams de nous.
  • Sal i pebre
Per a la salsa:
  • Ampolleta i mitja de crema de llet
  • 150 gr. de formatge gorgonzola
  • Un polsim de nou moscada


Procediment:

  • El dia anterior a l'àpat cal escalivar les albergínies. Si no disposem de temps
    podem fer-ho al microones. En aquest cas les hi posarem de dues en dues, punxades varies vegades amb una forquilla i embolicades en paper film, a màxima potència i uns 8 minuts per cada parella. En cas de disposar de temps però, millor escalivar al forn o directament a la flama. El gust sempre és molt més intens.
  • Un cop cuites i pelades tallarem la carn de les albergínies a dauets i la posarem en un bol.
  • Hi afegirem els 4 ous, la mitja ampolla de llet evaporada les espècies, salpebrarem i ho picarem amb l'ajut de la batedora.
  • Afegim ara les nous trencades a bocins, reservant-ne algunes de senceres per decorar.
  • Untarem un motlle amb oli de gira-sol i hi abocarem el puré.
  • El posarem a coure al forn a 180º durant uns 25 minuts, o fins que, al clavar-li un escuradents ens surti sec. Val la pena posar una mica d'aigua a la safata del forn per tal de que no se'ns ressequi massa.
  • Ho deixarem refredar i ho posarem a la nevera fins al dia després, dons ha d'estar ben fred per poder-ho desemmotllar sense dificultat.
  • Al matí següent ho desemmotllem i ho posem en una safata plana.
  • Posarem un pot al foc amb la botella i mitja de llet evaporada i hi deixatarem el formatge tallat a daus fins que ens quedi una massa homogènia.
  • Només ens queda que cobrir el pastís amb la salsa i decorar-lo amb les nous.
  • Una estona abans de menjar val la pena escalfar el forn i posar-hi el pastis uns minuts amb el forn apagat per atemperar-lo, si fa poc que l'heu tret de la nevera,
Bon profit!!



5 comentaris:

  1. M'encanta aquesta combinació d'ingredients, ha d'estar divina! No se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot de productes Castey valorat en 160€, tens tota la informació al bloc, m'encantaría comptar amb tu, a veure si t'animes! Una abraçada Amadeu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Pilar ja ho he vist. Si tinc una mica de temps igual m'hi animo! :)

      Elimina
  2. Segur que si lo faig a casa vola! Gràcies per compartir! :)

    ResponElimina
  3. Uf com ha d'estar aquest pastís! El gorgonzola és el meu formatge preferit, l'hauré de fer!!
    Anna

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons