divendres, 18 de juliol de 2014

Pollastre agredolç amb peres.


          Avui LaFàbrica us porta una variant de tot un clàssic present als menús de tots els  restaurant xinesos de qualsevol ciutat: el famós"celdo aglidulce". Seguint la recepta bàsica d'aquest plat aquí hi hem canviat algun elements, el·laborant el nostre "pollastle agledolç amb peles" i, a demés,  hem ploculat escliule  la lesta del lecepte d'una manela inteligible pel a les gents occidentals...


Ingredients per a 4 persones.

  • 4 pits de pollastre.
  • 4 peres no molt madures.
  • Un pebrot vermell.
  • 200 gr. de tomaquet pera xerry.
  • Una ceba tendra gran.
Per a arrebossar el pollastre:
  • Un ou batut.
  • Una cullerada sopera de salsa de soja
  • Una cullerada sopera de mirin.
  • 2 cullerades de maizena.
Per a la salsa:
  • 3 cullerades soperes de vinagre blanc o vinagre d'arròs.
  • 3 cullerades soperes de sucre morè.
  • 1 de salsa de soja.
  • 1 de kètxup.
  • 100 ml. d'aigua.


Procediment.
  • Mesclem l'ou batut, la soja, el mirin i la maizena. Arrebossem el pollastre amb la mescla i el fregim en oli calent fins que sigui daurat. EL reservem deixant-lo sobre paper de cuina per que perdi l'oli.
  • Tallem la ceba, les peres i els pebrots, i en un wok o paella alta ben calenta els sofregim en un parell de cullerades d'oli.
  • Un cop les verdures siguin rosses incorporem la salsa que haurem composat mesclant el sucre, el vinagre, la salsa de soja i el kètxup i ho deixem coure a foc baix fins que redueixi una mica.
  • Un cop la salsa s'hagi reduït incorporarem el pollastre que teniem a banda i els tomaquets. Deixarem coure uns dos o tres minuts més i a taula. Si, al incorporar la carn volguéssiu que la salsa tingués una mica més de cos podeu afegir també una culleradeta de maizena dissolta en un dit d'aigua.

Nosaltres hem acompanyat el guisat amb un bol d'arròs blanc, que ès lo més xines que s'ens ha ocorregut...
Bon plofit!!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons