diumenge, 3 de març de 2013

Amanida d'albergínia


Cuina per a orfes del colesterol


Avui: Amanida d'albergínia

Avui, LaFàbrica us porta una amanida molt bona i sencilla feta a partir d'albergínia escalivada. Lleugera i gustosa, és molt apropiada per a un primer plat d'un àpat amb les calories mesuradetes...

Ingredients, per a dos persones: (Unes 80 Kcal per barba)

  • Una albergínia de bona mida.
  • Una capça de tomàquet xerry o mini kumato.
  • Dos dents d'all.
  • Julivert.
  • El suc de mitja llimona.
  • Una cullerada sopera d'oli d'oliva. Si en disposeu de macerat amb herbes, molt millor
  • Una mica de sal i pebre.
Procediment:

  • Rentem l'albergínia, la emboliquem amb paper film i la fiquem al microones durant uns 6 o 7 minuts. La deixem refredar i la pelem. La reservem fins que estigui a temperatura ambient. És una manera ràpida d'escalivar-la i queda tant bona com feta al forn convencional.
  • Tallem l'albergínia a daus i els tomàquets per la meitat i ho distribuïm en una safata o en un plat per a cada comensal.
  • Piquem el julivert ben menut.
  • Pelem les dues dents d'all. Les escaldem durant dos minuts. Els hi extraiem el germen  (Ambdós processos ajuden a rebaixar bastant la fortor de l'all i fer-lo més digerible). Piquem l'all ben menut.
  • Amanim amb una mica d'all i pebre i amb la mescla feta amb l'all, el julivert, el suc de mitja llimona i la cullerada d'oli.
Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons