divendres, 12 d’octubre del 2018

Crema de bròquil i mató al safrà.



Una bona manera de desempallegar-se d'aquell cabdell de bròquil que ronda fa dies per la nevera però al que no acabeu de donar-hi sortida. Sempre ens quedarà més bona, però si el bròquil és ben fresc.Una crema fàcil de fer i molt lleugera per a menjar tant freda com calenta. Aromatitzada amb gingebre i safrà, i a la que incorporarem un bon mató fresc i una mica d'alvocat per a fer-la encara més untuosa. Un bon recurs per no haver d'emprar cremes i llets evaporades i evitar-ne l'aport de calories i colesterol, però sense perdre en absolut la sensació sedosa que ens donarien. Per donar-li una mica de "vidilla" al final hi afegim una culleradeta de harissa, una pasta marroquina de pebrot picant, i un grapadet de sèsam per donar-li un toc cruixent.

Ingredients per a quatre:

  • Un pom de bròquil de bona mida
  • Un parell d'alvocats madurs
  • Caldo de verdures
  • 200 gr. de mató
  • Una culldta. de harissa
  • Un parell de dents d'all
  • Una culldta. de ceba en pols
  • Un dau de gingebre
  • Uns brins de safrà
  • Un grapadet de sèsam blanc i negre
  • Un parell de cullerades de mantega, o si preferiu, d'oli d'oliva
  • Sal Al gust.
Procediment.
  • Omplir el fons d'una olla amb un parell de dits de caldo de verdures. Si en teniu fet a casa, millor. Si no en podeu fer servir algun de comercial. N'hi ha de força qualitat. Sobre aquest líquid hi posarem una vaporera o, si no en disposeu, un simple escorredor. Hi poseu el bròquil prèviament tallat en cabdells i ho tapeu. Un cop arrenqui el bull esperar uns 10-12 minuts, punxar el bròquil, i, si ja està tou, retirar-lo. Ens ha de quedar cruixent doncs així mantindrà tot el seu sabor. Guardar el caldo per més endavant.
  • Tallar a bocins ben petits tant l'all com el gingebre. Escalfar l'oli o la mantega en una paella i daurar-hi l'all i el gingebre amb precaució de que no es cremin. Afegir la ceba en pols i els brins de safrà, donar un parell de voltes i incorporar el bròquil per sofregir-lo. Coure'l un tres o quatre minuts, fins que estigui brillant. Deixar refredar una estona.
  • Col·locar el bròquil i la polpa dels alvocats en el vas de la batedora, afegir el caldo just fins a cobrir-lo. Incorporar la sal i batre-ho fins que quedi homogeni. Tallar la meitat del mató a bocins i anar-los incorporant mentre seguim batent.
  • Si volem la crema calenta. Escalfar-la amb prudència remenant-la per que no s'enganxi. En el darrer moment incorporarem la resta del mató tallat a daus, sense remenar massa per que quedin sencers i els notem al paladejar la crema.
  • Servir en bols afegint una "ratlla" de harissa, unes llesques de tomàquet xerry i el sèsam de colors.
Bon profit!.


1 comentari:

  1. T'ho acabo de veure a Instagram i he vingut directa a veure la recepta! Genial! M'encanta!
    Petonets,
    OLga

    ResponElimina

Seguidors

Drets

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons